Här hittar du företag i Gnosjöregionen som kan hjälpa dig med pressning av olika slag som varmpressning och andra pressmetoder.

Vecka 38 Fredag 22 september Grattis Maurits, Moritz
Valuta
EUR 11.91 0.00 0.001
GBP 13.74 0.00 0.002
USD 11.19 0.02 0.02
BÖRSEN 17:30
-1.45%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Varmpressning

Snabba tips om varmpressning

    1. Varmpressning är en bra metod för metaller som koppar och mässing.
    2. Varmpressningen är kostnadseffektiv och dessutom snabb att jobba med.
    3. Man kan varmpressa stora såväl som mindre detaljer med ett lyckat resultat.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Idag finns det många intressanta metoder för produktion av metallkomponenter. Alla har sina särskilda fördelar och nackdelar men när man talar om varmpressning så kan man nästan bara se plus. Några av dessa är att man sparar på material samt att man minskar utsläppen så det är klart att verkstäder som erbjuder varmpressningen kan känna sig stolta över att erbjuda en så ren och effektiv tillverkningsprocess.

 

Varmpressning

 

Enkelt och effektivt

Det finns metaller som kan vara lite svårare att forma med goda resultat men med varmpressningen så har man en enkel och smidig metod även för material som mässing, aluminium och koppar. När man har skapat en detalj med varmpressning så kan man se att den är överlägsen andra komponenter som till exempel har gjuts fram på så vis att den har bättre materialegenskaper där till exempel hållfastheten är mycket hög. Man får en mycket viktig trycktäthet med denna process och det påverkar de delar och färdiga produkter som skapas på ett positivt vis. Dessutom så går produktionen snabbt och det kan man dra stor nytta av då man ska ta fram större volymer av en speciell metallkomponent.

 

Varmpressning

 

En komplett arbetsprocess

Det går som sagt snabbt att jobba med varmpressningen. Man kan ha en färdig komponent på några sekunder och sedan fortsätta på samma sätt genom en hel serie. Det hela börjar med att man värmer upp materialet som ska pressas till den ideala temperaturen vilket varierar beroende på den metall som ska formas. I pressverktyget så kommer den färdiga formen att pressas fram och sedan kan man skicka detaljen vidare för ytterligare bearbetning då detta behövs.

 

Användningsområden

Det allra mesta kan tas fram med varmpressningstekniken men då man ser på metodens fördelar så står det klart att det här är ett särskilt bra val då man vill skapa behållare och produkter som inte får läcka som till exempel ledningar. I och med att man får så homogena komponenter som håller så kan man med glädje använda dessa för att förvara eller transportera vätska, gas och annat som verkligen inte får läcka ut på grund av tryck eller slitage. Idag kan man se att varmpressning används för tillverkning av delar och verktyg till maskiner, bromssystem, och ledningssystem för vatten.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Automatpressning |Hydraulpressning | Excenterpressning | Pressning | Varmpressning |Dragpressning

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår