Med gängsvarvning så kan man komma åt invändigt och utvändigt och gängsvarvning är en mycket vanlig tillverkningsmetod av gängor.

Vecka 30 Onsdag 24 juli Grattis Kristina, Kerstin
Valuta
EUR 11.69 0.01 0.005
GBP 13.91 0.02 0.021
USD 10.78 0.02 0.02
BÖRSEN 17:30
-1.08%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Gängsvarvning

Snabba tips om gängsvarvning

    1. Gängsvarvning kan utföras både invändigt och utvändigt och med rätt maskiner och verktyg så kan man jobba på ett snabbt och smidigt sätt.
    2. Gängsvarvning lämpar sig väl för material som är svåra att beskära.
    3. Gängsvarvningen är också ett gott val då det rör sig om delar med stor diameter.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

En av de allra vanligaste metoderna för tillverkning av gängor kallas för gängsvarvning och är vanligt förekommande i Sverige. Det finns idag stora svenska företag som Sandvik som kan erbjuda teknik som gör det möjligt att skapa en utvändig gänga såväl som att ta hand om invändig gängsvarvning. Men de allra flesta företag som svarvar i metall finns samlade i den berömda Gnosjöregionen. Med den här tekniken så kan man skapa gängor i alla möjliga storlekar och i olika material.

 

Gängsvarvning

 

Så går gängsvarvningen till

När man ser på en typisk utvändig gängsvarvning så kan det hela se mycket enkelt ut. Materialet som ska bli till gänga snurras mot ett skärverktyg som skär skåror. Man upprepar processen flera gånger för att få rätt djup. Det här är förstås något som kan bli rätt tidskrävande men tack vare ny teknik så kan man se till att ha rätt inställningar från start så att man med säkerhet vet att det kommer att bli rätt. Dessutom så kan moderna maskiner jobba mycket snabbt och det gör att man ändå kan få en vettig produktionshastighet.

 

Det finns inget företag i den här kategorien

Gängsvarvning

 

Viktigt att tänka på

Det finns en hel del att tänka på, både för utvändig och invändig gängsvarvning, och även om man med moderna maskiner kan få en produktion som är i stort sett automatiskt så gäller det att operatörer jobbar på rätt sätt i alla lägen. Man måste till exempel vara säker på att matningshastigheten som används stämmer väl överens med gängans stigning. Sedan så är det också viktigt att man får undan spånen som bildas så att de inte försvårar arbetsprocessen. Det här gäller särskilt vid invändig gängning där det är ett måste att snabbt få undan spånen som blir till då man skär så att man slipper onödiga driftsstopp. Med bra maskiner och rätt inställningar så kan man undvika problem med vibrationer och annat som kan leda till att man måste byta ut verktyg och serva maskinen i förtid.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Automatsvarvning |Längdsvarvning | CNC-svarvning | Fleroperationssvarvning | Svarvning |Gängsvarvning

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår