Här hittar du företag som kan metallformsprutning. Formsprutning i metall är ett bra val för detaljer med komplicerade former som kräver hög precision.

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 50
Torsdag 13 december
Grattis Lucia
Valuta
EUR 10.29 -0.05
GBP 11.44 -0.05
USD 9.06 -0.04
BÖRSEN 17:29
-0.76%

Metallformsprutning

Snabba tips om

    1. Genom metallformsprutning kan mycket komplicerade former tillverkas med hög precision.
    2. Jämfört med skärande bearbetning blir kostnaden väsentligt lägre, tack vare kraftigt minskad bearbetning av detaljen samt att det knappt blir något skrot.
    3. Metallformsprutning genomförs med mycket noggranna toleranser och fina ytor, i princip helt utan begränsningar för oregelbundna former.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Så går det till

Metallpulver och en bärare av polymer blandas till en slags deg som sedan värms och formsprutas. Sedan sintrar man detaljen för att eliminera bäraren och ge metallen de slutgiltiga egenskaperna. De flesta vanligt förekommande metallerna såsom stål, rostfritt och mässing kan användas. Däremot inte aluminium, zink och magnesium eftersom dessa har för litet spann i skiftet mellan fast och flytande, avseende temperatur och tid.

 

Metallformsprutning

 

Fördelar med metallformsprutning

Metallformsprutning, som är en pulvermetallurgisk processteknik, har många fördelar jämfört med exempelvis konventionell gjutning och den efterbearbetning som då krävs. Genom metallformsprutning framställs detaljer med minimal efterbearbetning. Dessutom undviks de variationer i kemisk sammansättning som uppstår vid gjutning och som då bara kan utjämnas genom homogeniseringsglödgning. Det man bör tänka på är att verktygskostnaderna är något högre vid metallformsprutning jämfört med annan typ av gjutning, och därför lämpar sig metoden allra bäst för större serier.

 

Användningsområden för tekniken

Metallformsprutning används både för enkla och billiga komponenter exempelvis i bilar och hushållsmaskiner men också för avancerade material som kräver hög prestanda, exempelvis verktygsstål. Andra viktiga användningsområden är material som inte kan tillverkas på annat sätt, exempelvis porösa nickelelektroder för bränsleceller, och material med högsmältande komponenter, exempelvis hårdmetall för skärande bearbetning.

AD-Plast i Anderstorp Aktiebolag

ANDERSTORP

AD-plast arbetar med formsprutning av plastdetaljer. En kunskapsbank som fylls på sedan 1963 har gjort AD-plast till en av de ledande och innovativa formsprutarna i landet. Arbetet med kunder som...

Tillväxt och ökad automation

Nu investerar AD-Plast i AGV-truckar för att bli mer effektiva och värdeskapande. Samtidigt frigörs nya produktionsytor för ökad tillväxt.

Quick-Set AB

BREDARYD

Eget patenterat system för automatisk ändförslutning av rör för t ex bilindustrin (bromsledningsrör, insprutning etc), standardrör (koppar, stål, rostfritt, etc)....

Patenterad ändförslutning av rör

Varje år levererar man 100 miljoner plugg bara till storkunden Continental. Quick-Set i Bredaryd har hittat en alldeles egen nisch på världsmarknaden.

Stebro Plast AB

BROARYD

Företaget grundades 1998 av familjen Stenberg i Broaryd – men vi har erfarenhet av formsprutning och plasttillverkning sedan 1969. Våra medarbetare är mycket kvalitetsmedvetna och...

Zinkteknik i Bredaryd Aktiebolag

BREDARYD

Zinkteknik AB är ett familjeägt företag med ca 65 anställda i Bredaryd. Vi har också ett systerföretag i staden Mostar i Bosnien Hercegovina sedan 2005 med ca 65 anställda....

PlaCell Aktiebolag

GISLAVED

PlaCell ab är ett legotillverkande formsprutningsföretag som har ett 40-tal anställda och omsätter ca 80 milj. PlaCell ab har personal med erfarenhet, kompetens och engagemang. Vi har...

Stark tillväxt i större kostym

Nu har PlaCell invigt sina tillbyggda lokaler som ger plats för ytterligare 50 procents expansion. Stora automationsprojekt väntar runt hörnet.

Metallformsprutning

 

Sammanfattning av Metallformsprutning

Metallformsprutning är det bästa valet för stora volymer av detaljer med mycket komplicerade former och som kräver extra hög precision.

 

Läs mer

 

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Termoplast | Formsprutning |Metallersättning | Metallformsprutning | Sintring | Dubbelsprutning |Formblåsning | Tvåkomponents | Vakuumformning

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.