Här hittar du företag som kan metallformsprutning. Formsprutning i metall är ett bra val för detaljer med komplicerade former som kräver hög precision.

Vecka 16 Måndag 15 april Grattis Olivia, Oliver
Valuta
EUR 11.58 -0.01 -0.005
GBP 13.56 0.01 0.008
USD 10.89 0.01 0.006
BÖRSEN 17:30
0.77%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Metallformsprutning

Snabba tips om

    1. Genom metallformsprutning kan mycket komplicerade former tillverkas med hög precision.
    2. Jämfört med skärande bearbetning blir kostnaden väsentligt lägre, tack vare kraftigt minskad bearbetning av detaljen samt att det knappt blir något skrot.
    3. Metallformsprutning genomförs med mycket noggranna toleranser och fina ytor, i princip helt utan begränsningar för oregelbundna former.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Så går det till

Metallpulver och en bärare av polymer blandas till en slags deg som sedan värms och formsprutas. Sedan sintrar man detaljen för att eliminera bäraren och ge metallen de slutgiltiga egenskaperna. De flesta vanligt förekommande metallerna såsom stål, rostfritt och mässing kan användas. Däremot inte aluminium, zink och magnesium eftersom dessa har för litet spann i skiftet mellan fast och flytande, avseende temperatur och tid.

 

Metallformsprutning

 

Fördelar med metallformsprutning

Metallformsprutning, som är en pulvermetallurgisk processteknik, har många fördelar jämfört med exempelvis konventionell gjutning och den efterbearbetning som då krävs. Genom metallformsprutning framställs detaljer med minimal efterbearbetning. Dessutom undviks de variationer i kemisk sammansättning som uppstår vid gjutning och som då bara kan utjämnas genom homogeniseringsglödgning. Det man bör tänka på är att verktygskostnaderna är något högre vid metallformsprutning jämfört med annan typ av gjutning, och därför lämpar sig metoden allra bäst för större serier.

 

Användningsområden för tekniken

Metallformsprutning används både för enkla och billiga komponenter exempelvis i bilar och hushållsmaskiner men också för avancerade material som kräver hög prestanda, exempelvis verktygsstål. Andra viktiga användningsområden är material som inte kan tillverkas på annat sätt, exempelvis porösa nickelelektroder för bränsleceller, och material med högsmältande komponenter, exempelvis hårdmetall för skärande bearbetning.

Metallformsprutning

 

Sammanfattning av Metallformsprutning

Metallformsprutning är det bästa valet för stora volymer av detaljer med mycket komplicerade former och som kräver extra hög precision.

 

Läs mer

 

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Termoplast | Formsprutning |Metallersättning | Metallformsprutning | Sintring | Dubbelsprutning |Formblåsning | Tvåkomponents | Vakuumformning

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår