Finn företag som tar fram verktyg för din verksamhet. Utvecklingen av verktyg går ständigt framåt med nya modeller och prototyper.

Vecka 48 Onsdag 29 november Grattis Sune
Valuta
EUR 11.36 0.01 0.009
GBP 13.12 0.02 0.021
USD 10.34 0.02 0.019
BÖRSEN 13:39
0.96%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Verktyg och mätteknik

Snabba tips om verktyg

    1. Välj verktygstillverkare som kan trimma på plats och ta fram lösningar som är klara för din produktion.
    2. Det viktigaste är förstås kostnadseffektiva lösningar med hög kvalitet, men betänk nyttan av service med andrahandsoperationer som montering och ytbehandling.
    3. Tänk på att långsiktig planering är viktigt för lyckad framtagning av kvalitetsdetaljer.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

De företag som jobbar med att ta fram verktyg för verkstadsindustrin måste leva upp till stora krav. Det är inte bara unik design för olika typer av maskiner som krävs, företagen måste också klara av att leverera små och stora volymer inom en kort tidsram. Utvecklingen av verktygen går förstås framåt och det innebär nya spännande lösningar vilket leder till bättre produkter inom så vitt skilda områden som fordonsindustrin och telekomindustrin.

 

Verktyg

 

Utveckling av verktyg

Det är mycket spännande att se närmre på utvecklingen av maskiner och verktyg som ska användas inom industrin. Numera så förlitar vi oss på automatverktyg och datorprogram som talar om för oss när en del av en maskin måste bytas ut. Ju smidigare verktygen fungerar desto bättre, men man måste komma ihåg att maskiner som jobbar med flera tons krafter kan komma att kräva samma styrka för framtagning av nya verktyg. Numera så finns det fantastiska lösningar som gör att man kan skräddarsy nya delar på löpande band och aldrig råka ut för onödiga förseningar på grund av att en maskin inte kan fungera som den ska.

 

Verktyg

 

Specialverktyg

Att ta fram nya lösningar och delar kräver förstås stor insikt inom verkstadsindustrin och det är därför som vi ofta ser att bra företag i Gnosjöregionen som är verksamma inom detta område har funnits under många årtionden. Det är inte ovanligt att man inom samma familj jobbar i flera generationer med framställningen av automatverktyg, formverktyg, fixturer, följdverktyg med mera. Det här gör att man drar nytta av en gedigen kunskap som krävs för att få fram specialverktyg som ska passa precist till en viss press eller annan verkstadsmaskin.

 

Sammanfattning av verktyg

Verktygen som tas fram i Sverige idag används inom många olika områden. Vanligast är kanske att man talar om fordonsindustrin där maskinerna kräver en mängd delar och verktyg som en del av produktionsprocessen. Om man tar pressverktyg som ett exempel så kan dessa tas fram för bruk inom produktion av byggvaror, vitvaror, möbler, telekomprodukter och mycket mer. Produktionen av olika typer av automatverktyg är därför mycket omväxlande och det finns företag i Gnosjöregionen som är specialister på ett område, och så finns det företag som erbjuder en bredd och variation som är minst sagt imponerande.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Verktyg | Följdverktyg | Fixturer |Formverktyg | Automatverktyg | Verktygsmakare

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår