Här är företag som kan allt om formsprutning av termoplast och härdplaster. Termoplaster används ofta vi förpackningar och är ett miljövänligt alternativ.

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 03
Torsdag 21 januari
Grattis Agnes, Agneta
Valuta
EUR 10.07 -0.04
GBP 11.36 -0.04
USD 8.28 -0.07
BÖRSEN 19:30
0.39%

Termoplast

Snabba tips om

    1. Termoplaster är ett sammanfattande namn för plast som vid uppvärmning blir plastisk, det vill säga formbar.
    2. Termoplast kan överföras till plastiskt tillstånd upprepade gånger.
    3. Till skillnad från härdplast är termoplast återvinningsbar genom omsmältning.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Bearbetning av termoplast

 

Termoplast kan formas – och omformas – vid hög temperatur och högt tryck som vid formsprutning. Termoplast är även svetsbar samt löslig i lösningsmedel med liknande kemisk struktur. Olika tillsatser tillförs vid tillverkning, exempelvis värmestabilisatorer, antioxidanter eller flamskyddsmedel. Ibland används också mineralfyllmedel som krita och talk eller armerande fibrer av exempelvis glas och kol.

 

Termoplast

 

Användningsområden formbar plast

Termoplast används i otaliga produkter, allt ifrån datorskärmar och mobiltelefoner till lister och kabelisolering. Ända sedan 60-talet strävar man konsekvent efter att använda termoplast framför härdplast, det är både lättare och billigare att hantera vid bearbetningen och har mindre negativ inverkan på miljön. De största användningsområdena för termoplaster är förpackningar, byggprodukter, transportsektorn och el- och elektronikprodukter.

 

Plastens historia

Plastens historia började redan under 1500-talet då den tyske alkemisten B Schobinger experimenterade med en sorts plast baserad på ost. I början av 1860-talet uppfann den engelske kemisten och metallurgen Parkes det första konstgjorda plastmaterialet som kunde användas praktiskt, men först under andra världskriget och 1950-talet tog plastindustrin fart på allvar.

Quick-Set AB

BREDARYD

Patenterat system för automatisk ändförslutning av rör, klossar för fönsterglasning, specialmaskiner för automatisk ändförslutning.

Vakuumplast Industri AB

REFTELE

En toppmodern maskinpark för vakuumformning och efterbearbetning av termoplaster. Även avancerad montering, godkänd av SEMKO.

Termoplast

 

Sammanfattning av Termoplast

 

Termoplast blir formbar vid uppvärmning och kan återvinnas upprepade gånger.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Termoplast | Formsprutning |Metallersättning | Metallformsprutning | Sintring | Dubbelsprutning |Formblåsning | Tvåkomponents | Vakuumformning