Hitta de företag i Gnosjöregionen som kan erbjuda effektiv och professionell formblåsning.

Vecka 48 Lördag 2 december Grattis Beata, Beatrice
Valuta
EUR 11.3 -0.13 -0.134
GBP 13.2 0.00 0
USD 10.38 -0.12 -0.116
BÖRSEN 17:30
0.71%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Formblåsning

Snabba tips om Formblåsning

    1. Välj en leverantör av formblåsning med lång erfarenhet och stor kunskap.
    2. Ta fram dina formblåsta produkter i rätt plastmaterial för rätt känsla och hållbarhet.
    3. Formblåsningen kan även erbjuda färgning av de delar som man tar fram.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

När man ska ta fram ihåliga produkter i plats så finns det lite olika arbetsmetoder att tillgå. En av de allra bästa kallas för formblåsning och denna metod påminner lite om glasblåsning. Det finns många fördelar med att formblåsa och idag så förlitar sig livsmedelsindustrin och även kosmetikaindustrin på att få service med snabb och precis utveckling av ihåliga flaskor och burkar som passar för känsligt innehåll som inte får skadas eller utsättas för luft och smuts.

 

Formblåsning

 

Så går det till

Man kan formblåsa på lite olika sätt men rundtekniken är den samma. En strumpa eller ett rör av plats kommer att sänkas ner i en form som har den form som man till sist vill se på sin platsprodukt. När plasten värms upp så kommer den att smälta till en deg som kan formas. I detta läge så använder man sig ofta av gas som kommer att skickas ner i den ihåliga formen för att trycka den på plats. Det här ser enkelt ut och faktum är att det kan gå mycket snabbt. När formen väl är på plats så behöver den bara svalna för att man ska ha en färdig flaska, burk eller annan typ av ihålig plastform. Det går att formblåsa de flesta typer av konstruktionsplaster och duktiga företag i Gnosjöregionen som arbetar med formsprutning och plasttillverkning kan ge en flexibel hjälp som leder till produkter med hög kvalitet.

 

Formblåsning

 

Användningsområden

Användningsområdet för formblåsningen är enormt. Man kan tillverka flaskor för alla möjliga ändamål samt burkar, slangar och rör. Många olika industrier har behov av detta och att kunna få stora upplagor i exakt format. I och med att man använder sig av en färdig form så blir varje blåsning till en exakt produkt. Med automatik så kan man jobba snabbt och få fram stora volymer på kort tid. Om du vill se produkter som har formblåst så kan du bara ta en titt under huven på din bil, öppna kylskåpet eller badrumsskåpet. Numera så är nästan alla flaskor, ihåliga plastprodukter och rör ett resultat av denna smarta teknik.

 

Unika formblåsningsprojekt

En stor fördel är förstås att man kan skapa stora volymer av plastprodukter på kort tid med hjälp av formblåsningen. Det är också så att man kan ta fram unika former. Genom att tillverka former så kan företag i Gnosjöregionen erbjuda en komplett service. Som kund så behöver man bara komma med en ritning eller prototyp för att sedan få exakta kopior i hur många exemplar som helst.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Termoplast | Formsprutning |Metallersättning | Metallformsprutning | Sintring | Dubbelsprutning |Formblåsning | Tvåkomponents | VakuumformningDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår