Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27 Torsdag 7 juli Grattis Klas
Valuta
EUR 0.00 0.00 0
GBP 12.58 0.02 0.016
USD 10.55 0.05 0.046
BÖRSEN 17:30
2.68%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Blowtech GP AB

GNOSJÖ

Specialister på teknisk formblåsning med högindustriell precision, marknadsledande i norden. Tillhör industrikoncernen XANO.


Blowtech är specialister på formblåsning. Det är en speciell teknik inom plasttillverkning, som ställer höga krav på kunnande och erfarenhet. Man kan jämföra tekniken med glasblåsning. Vi har alla sett bilderna från de gamla småländska glashyttorna. Hur skickliga hantverkare sätter långa rör mot munnen med het glasmassa i andra änden. Glasmassan förs ned i en form, som ger flaskan, eller vad som nu tillverkas, en yttre form.

Luften från glasblåsaren skapar den hålkropp som man strävar efter i produkten. Formblåsning av plast har lite av samma princip. Men med högindustriell precision i tillverkningen. Man delar in formblåsningen i två inriktningar; teknisk formblåsning och emballageblåsning. Formblåsta produkter finns i princip överallt omkring oss i vår moderna vardag. En av de absolut vanligaste formblåsta produkterna är vanliga schampoflaskor. Det är ett typiskt exempel på emballageblåsning. Blowtech arbetar med teknisk formblåsning.

Det kan vara bensintankar, luftkanaler, olika typer av behållare och andra tekniska detaljer till fordonsindustrin. Det kan vara leksaker, hushållsprodukter och det kan vara olika sorters kärl och produkter till sjukvården och andra branscher. Det kan vara slangar, det kan vara bälgplast och i stort sett vilka former som helst på den produkt som ska tillverkas. Formblåsning är en teknik som är mycket användbar vid tillverkning av komplexa former av polymera produkter. Tekniken kommer till användning i en lång rad olika tillämpningar.

För det mesta när man vill ha en plastprodukt med en hålkropp så är formblåsning den industriella lösning som ligger närmast till hands.

Snabbfakta

Antal anställda

49

Omsättning

93593

Organisationsnr

5565601712

Kommun

Gnosjö

Juridisk form

Aktiebolag

Ekonomi

allabolag.se

Avdelningar

Plast
Formblåsning