Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27 Torsdag 7 juli Grattis Klas
Valuta
EUR 0.00 0.00 0
GBP 12.58 0.02 0.016
USD 10.55 0.05 0.046
BÖRSEN 17:30
2.68%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Teknisk formblåsning – ett hållbart val

Projekt inom solenergi, vindkraft och ljuddämpning ligger på bordet just nu. Blowtech har satt Gnosjö på kartan med sina innovativa lösningar.

 

– Vi hjälper våra kunder att hitta mer hållbara lösningar och kan erbjuda teknisk formblåsning av plast i både återvunnet material och lättviktsmaterial som ger låg miljöpåverkan, säger vd Magnus Karlsson.

Bearbetningsmetoden innebär såväl viktreducering som högre ljudabsorberingsförmåga och bättre värmeisolering hos de produkter som tillverkas av det nya återvinningsbara lättviktsmaterialet.

– Idag vill man som kund kunna sätta siffror på sina hållbara produkter och sitt hållbarhetsarbete, och här gör våra produkter och tjänster skillnad, säger Magnus.

 

Blowtech ligger i framkant både vad gäller teknik och hållbarhet, förklarar marknadskommunikatör Christin Öhrlund och vd Magnus Karlsson.

 

Växer starkt på nya marknader

 

Många känner Blowtech som leverantör av Adblue-tankar, luftkanaler och andra slags tekniska detaljer till fordonsindustrin, men den tillväxtresa som pågår just nu innebär att man växer starkt på nya marknader.

– Vi vill satsa på verksamheter som vi tror är långsiktigt hållbara, förklarar Magnus.

Christin Öhrlund, marknadskommunikatör fortsätter:

– Och vi tar gärna utvecklingsprojekt tillsammans med både större och mindre kunder. Vi har gjort flera nyanställningar för att täcka upp det växande behovet av utveckling.

 

Formblåst behållare till så-maskin, monterad och levererad till kunden Väderstad.

 

Projekt inom Industri 4.0

 

Blowtech är marknadsledande i Norden inom teknisk formblåsning och sedan man blev en del av den Jönköpingsbaserade och börsnoterade industrikoncernen XANO har man tagit ytterligare ett steg vidare inom högindustriell precision och teknik.

– Vi driver flera projekt inom Industri 4.0 där vi bland annat har köpt in en handhållen 3D-scanner som kompletterar vår mätavdelning och som har kortat våra ledtider rejält, berättar Magnus.

Ett långsiktigt och stabilt ägande ger också förutsättningar för utveckling. XANO utvecklar tillverkande verksamheter med unika och marknadsledande produkter och system.

– Vi är stolta över att vara ett av de nischade företag med avancerad teknik som tillsammans med vår produktionsenhet i norska Kongsvinger har formblåsning som vår specialitet.

 

Investeringen i en handhållen 3D-scanner kortar ledtiderna rejält. Henric Harrysson demonstrerar funktionen.

 

 

FAKTA
Blowtech – specialister på teknisk formblåsning med högindustriell precision, marknadsledande i norden. Tillhör industrikoncernen XANO.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Blowtech GP AB

Telefon: 0370331550
Mail: info@blowtechgroup.com

Besöksadress:
Spikg. 1
33532
GNOSJÖ

Postadress:
Spikg. 1
33532
Gnosjö

Webbadress:
www.blowtechgroup.com