Med gängfräsning så kommer man åt bottenhål och gängfräsning är en metod som behövs för alla bruksföremål med gängor.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 22 Söndag 4 juni Grattis Solbritt, Solveig
Valuta
EUR 11.57 -0.07 -0.074
GBP 13.45 0.00 0
USD 10.8 -0.01 -0.012
BÖRSEN 17:30
2.21%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Gängfräsning

Snabba tips om gängfräsning

    1. Man ska välja gängfräsning vid bearbetning av komponenter som är icke-roterande.
    2. Gängfräsningen är ett utmärkt val då man ska hantera material som kan orsaka problem med spån.
    3. Gängfräsningen är också rekommenderad då bearbetningen sker i ett bottenhål.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Det finns så många bruksföremål som har gängor och som kräver hål som har gängfrästs på rätt sätt. Idag så finns det moderna maskiner som fungerar med hjälp av gängfräsning program som gör att man snabbt kan få fram färdiga hål med höger- eller vänstergängor. Med hjälp av modern teknik och CNC styrsystem så är det mycket lättare att applicera skärdata gängfräsning och att snabbt få fram färdiga gängor av hög kvalitet. Gängfräsningen är inte lika vanlig som gängsvarvning men den kan ses som en metod som i vissa sammanhang kan erbjuda bättre produktivitet.

 

Gängfräsning

 

Effektiv gängfräsning

Med ny teknik så har gängfräsningen förbättrats avsevärt och därför så är det en metod som man i vissa applikationer föredrar. När man jobbar med dyrare material som mässing så är det förstås viktigt att man kan försäkra att materialet inte skadas och att man får ut det mesta möjliga av produktionen. Det här kan moderna gängfräsningsmaskiner sörja för, och de är också utvecklade för att klara av situationer där man normalt sett inte hade fått ut fräsen ur materialet då den fastnat. Effektiviteten är mycket viktig eftersom den spar pengar och tid.

 

Det finns inget företag i den här kategorien

 

Gängfräsning

 

När ska gängfräsningen väljas?

Man bör välja gängfräsning som arbetsmetod då man jobbar med komponenter som är asymmetriska och som inte roterar. Det här är också ett bra val då man bearbetar material som är segt och då man behöver skapa gänga nära ett bottenhål. Har man en komponent med tunn vägg så kan den här tekniken också vara att föredra. Då det rör sig om dyra detaljer så är det många som ser gängfräsningen som det främsta valet då man inte vill råka ut för gängtappsbrott. Det är nämligen alltid så att man ta bort gängfräsen från komponenten som man jobbar på utan att detta leder till skador.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Fräsning | Fåstycksfräsning |Lågseriefräsning | Produktionsfräsning | Gängfräsning

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.