Här är företag som jobbar med sintring. Genom sintring kan du tillverka komplexa detaljer som får sin slutliga form med liten eller ingen efterbearbetning.

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27
Torsdag 2 juli
Grattis Rosa, Rosita
Valuta
EUR 10.45 0.00
GBP 11.59 0.17
USD 9.25 -0.05
BÖRSEN 09:15
-0.01%

Sintring

Snabba tips om

    1. Genom sintring kan du tillverka komplexa detaljer som får sin slutliga form med liten eller ingen efterbearbetning.
    2. Detaljer med komplicerad geometri har mycket att vinna på sintring jämfört med exempelvis fräsning och svarvning.
    3. Minskad energiåtgång vid uppvärmning, lägre transportkostnader och ingen efter- eller ytbehandling samt inga rester i form av skrot är de främsta vinsterna.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Så går det till

Produktionstekniken innebär att ett pulver pressas under högt tryck i ett slutet verktyg för att få fram detaljens form. Därefter får detaljen sina slutliga egenskaper genom uppvärmning i så pass hög temperatur att pulverpartiklarna börjar reagera med varandra och växa samman till en fast kropp. Porerna kan också fyllas med olja genom impregnering och på så sätt bli självsmörjande.

 

Sintring

 

Sintringens fördelar

Sintring används bland annat vid tillverkning av keramiska och pulvermetallurgiska material. Genom sintring uppnås noggranna toleranser och fina ytor, du kan skapa oregelbundna former i många olika material, allt till moderata verktygskostnader.

 

Användningsområden för tekniken

Sintring kan vara användbart i stort sett i alla branscher men en tydlig koncentration ses exempelvis i produktion av kugghjul. Med sin komplicerade form är cykeltiden med sintring på ca 1,5 sekund svårslagen. Sintrade detaljer används också vid tillverkning av olika slags filter eftersom du kan styra porositeten. Av samma anledning tillverkar man gärna oljebronsbussningar med hjälp av sintring. Bussningarna impregneras i olja och när värmen från friktionen frisätter oljan får man en självsmörjande funktion med lång livslängd.

Quick-Set AB

BREDARYD

Eget patenterat system för automatisk ändförslutning av rör för t ex bilindustrin (bromsledningsrör, insprutning etc), standardrör (koppar, stål, rostfritt, etc)....

Stebro Plast AB

BROARYD

Företaget grundades 1998 av familjen Stenberg i Broaryd – men vi har erfarenhet av formsprutning och plasttillverkning sedan 1969. Våra medarbetare är mycket kvalitetsmedvetna och...

51 miljoner plastdetaljer – varje år

Stebro växer kraftigt inom 2K-form-sprutning och plastsvetsning. Nya projekt och omfattande maskininvesteringar har gett en rejäl omsättningsökning.

AD-Plast i Anderstorp AB

ANDERSTORP

AD-plast arbetar med formsprutning av plastdetaljer. En kunskapsbank som fylls på sedan 1963 har gjort AD-plast till en av de ledande och innovativa formsprutarna i landet. Arbetet med kunder som...

Så formas ett dreamteam i drömfabriken

Förnyat ledarskap och teamanda skapar energi i hela organisationen. Med helt ny marknadsavdelning tar AD-Plast sikte mot nya affärer och möjligheter.

Sintring

 

Sammanfattning av Sintring

Sintring upptäcktes av resande i Sydamerika redan på 1700 talet där lokalbefolkning lärt sig att med värme och tryck utveckla smycken av platina.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Termoplast | Formsprutning | Metallersättning |Metallformsprutning | Sintring | Dubbelsprutning | Formblåsning |Tvåkomponents | Vakuumformning

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.