Butiksbelysning är en viktig del av varje butik, och ska både vara praktisk samt bidra till butikens stil och stämning.

Vecka 16 Måndag 15 april Grattis Olivia, Oliver
Valuta
EUR 11.57 -0.01 -0.011
GBP 13.55 0.00 -0.003
USD 10.89 0.00 0.004
BÖRSEN 17:30
0.77%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Butiksbelysning

Snabba tips om butiksbelysning

    1. Butiksbelysning bör alltid placeras så att produkterna står i fokus.
    2. Kombinera varm, dimbelysning med starkt vitt ljus för en trevlig atmosfär men som samtidigt ger rejält med synlighet.
    3. Ljuset är inte allt, välj lampor som estetiskt harmoniserar med butikens koncept.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Belysningen i en butik är på många sätt a och o när det kommer till butiksinredning. Butiksbelysning är det som sätter stämningen i butiken och naturligtvis gör det möjligt för kunderna att röra sig enkelt i lokalen och se produkterna ordentligt. Det finns flera kreativa sätt att använda sig av ljuset på för att trolla med former och utrymme, förstärka det vackra och gömma mindre smickrande delar samt låta lamporna bli en del av estetiken.

 

Butiksbelysning

 

Design och form

Precis som med all form av butiksinredning så måste butiksbelysningen vara lika snygg som den är funktionell. Vilka modeller man väljer är därför till stor del styrt av butikens övriga utseende. I vissa fall är diskreta integrerade spotlights det ideala, exempelvis då man eftersträvar en stilren och luftig känsla i butiken. I andra fall kan läcker pendelarmatur ge färg och kreativt liv till butiken eller så är det belysningsskenor med kraftfull metall-halogenlampa som är mest lämpligt.

 

Butiksbelysning

 

Smart ljus

Vilka sorts lampor man använder i butiken har stor påverkan på vilket sorts ljus man får, och olika lampor lämpar sig olika väl för olika syften. Men det är också viktigt att hålla det ekonomiska i minnet, då elkostnader för en butik lätt kan rusa iväg. En typ som är mycket användbar då man vill skapa fokuserat ljus som samtidigt ger en varm stämning och dessutom är mycket energisnål är led spotlights. Led är inte bara billigare än halogen och glödlampor, utan innehåller heller inga av de miljögifter som förekommer i dem vilket gör att valet också är bra ur arbetsmiljövinkel.

 

Lek med ljuset

Ljus kan göra underverk även med ett litet eller annorlunda butiksutrymme. Då många butiker inte har något större naturligt ljusinsläpp gäller det att skapa en ljusmiljö som känns trevlig att befinna sig i, för både kunder och anställda. Lek därför gärna med ljuset för att finna den kombination som passar lokalen bäst.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Butiksinredning | Produktställ |Shop in shop | Skyltställ | Kassadiskar | Butiksbelysning | Butikshyllor |Väggpaneler | Galgar | Klädställ

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår