Med dragpressning så kan man tillverka en lång rad viktiga objekt som kan användas som de är eller som en del av en maskin eller möbel.

Vecka 16 Måndag 15 april Grattis Olivia, Oliver
Valuta
EUR 11.57 -0.02 -0.018
GBP 13.54 -0.01 -0.01
USD 10.89 0.00 0.001
BÖRSEN 17:30
0.77%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Dragpressning

Snabba tips om dragpressning

    1. Med dragpressning så kan man på ett snabbt och effektivt sätt få ut ett tredimensionellt objekt från ett platt stycke metall.
    2. Det är viktigt att jobba med bra och enkel design för att pressningen av plåten ska lyckas.
    3. För ett gott resultat så är det viktigt att kunna arbeta i flera steg med olika formar som alla bidrar på rätt sätt till den slutliga formen.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Med pressningstekniken så kan man få fram många viktiga objekt. Ta bara CD pressning som ett exempel på en teknik som under lång tid har varit alldeles nödvändig men som i framtiden kanske inte kommer att ha en lika framträdande roll då vi vänjer oss vid att hantera och lagra digital information på andra sätt. Men en pressningsmetod som med största sannolikhet fortsatt kommer att förbli aktuell är den som kallas för dragpressning, eller djuppressning. Det här är en metod som gör det möjligt att skapa allt från burkar till mindre ihåliga objekt med perfekt form. Med den här metoden så kan man genom pressning av plåt i flera olika steg ta fram färdiga produkter eller viktiga delar till maskiner och möbler.

 

 

Dragpressning

 

Dragpressning

Hur fungerar då egentligen djuppressningen? Det låter ju enkelt att pressa in ett plåtstycke i en form för att på så vis få till den önskade formen men det här är en metod som kräver stor precision vilket egentligen är rätt logiskt. Då man använder sig av så pass mycket kraft så kan man ju totalförstöra plåtstycket som man pressar. Det är också därför som man arbetar i flera steg för att till sist komma fram till rätt form. 

 

 

Dragpressning

 

Användningsområden

Det finns flera användningsområden för dragpressning och vanliga produkter som man får fram med denna produktionsteknik är burkar och lådor. De metallkärl som används i matsalar för att servera het mat från är ofta dragpressade. Man kan också ta fram mindre delar som ska sitta i maskiner eller användas för sammansättning av möbler. Djuppressning är också en mycket viktig tillverkningsmetod då man tar fram delar till bilindustrin.

 

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen  Automatpressning |Hydraulpressning | Excenterpressning | Pressning | Varmpressning |Dragpressning

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår