Vecka 30 Onsdag 24 juli Grattis Kristina, Kerstin
Valuta
EUR 11.68 0.00 -0.002
GBP 13.91 0.02 0.019
USD 10.76 0.00 -0.001
BÖRSEN 17:30
-1.08%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Plastbearbetning

Snabba tips om plastbearbetning

    1. Man kan tillverka plastprodukter på olika sätt och beroende på vad som ska tillverkas så kan man välja en metod som fräsning eller så smälter man ner plasten och formar den med formblåsning eller formgjutning.
    2. Se till att få rätt typ av plast för att dra nytta av de goda egenskaper som olika plastmaterial kan ha. Att välja plastgranulat / masterbatch är en vetenskap. Ta hjälp av de ledande experterna!
    3. Välj en leverantör som klarar allt inom plastbearbetning för att få synergieffekter och en effektivare produktion.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Plast är ett material som vi är mycket vana att se, både inom industrin och i hus och hem. Samtidigt som vi är så beroende av detta material så har det ett rätt så dåligt rykte vilket beror på att det kan vara svårt att samla in och återvinna all plast som finns i naturen. Men plastindustrin drar förstås sitt strå till stacken genom att erbjuda plastbearbetning av återvunna plastmaterial, och dessutom så tycks det finnas bakterier som äter plast så det kan mycket väl bli så att vi i framtiden kommer att se detta material som det bästa både för människa och för natur.

 

Plastbearbetning

 

Plastbearbetning kräver god planering

Med så många metoder för plastbearbetning så är det förstås så att tillverkning av plastprodukter kräver god planering. Man måste börja med att se på vilken typ av plastmaterial som man vill använda sig av och här finns det många att välja på. Olika plastmaterial har olika fördelar som till exempel hur pass slittåliga de är och om de tar upp och avger fukt. Det är förstås också viktigt att man väljer en variant som kommer att vara säker.

 

Inom livsmedelsindustrin så behöver man plaster som inte avger gifter och som kommer att klara av vätskor och slitage. Här är det förstås också så att man behöver viss estetik då förpackningar och produkter ska erbjudas till privatpersoner i matbutiker.

 

Med god planering så får man den bästa tillverkningsmetoden och det kan vara allt från fräsning till formblåsning. När man väljer rätt metod så får man god ekonomi och här kommer saker som volym och hur avancerad form det rör sig om att spela in för kostnaden och för vilken tillverkningsmetod som man väljer.

 

Det är inte ovanligt med verkstäder som kan erbjuda många olika typer av plastbearbetning och det här är en stor hjälp. Med bredd på produktionen så kan man snabbt nå bästa teknik och på så vis få ett gott resultat till ett gott pris.

 

 

Plastbearbetning

 

Färdiga plastprodukter

Något som är spännande att se är hur man med plast snabbt kan skapa färdiga produkter. Metoder som formgjutning och formblåsning erbjuder plastprodukter som inte kräver nämnvärd efterbearbetning. Då man från start kan använda plastmassa som har den färg som slutprodukten ska ha så kan man med smarta tillverkningsprocesser ta fram delar och produkter som är redo att monteras eller paketeras för försäljning i butiker. Det här är mycket smidigt och en god anledning till att det finns så många olika produkter som tas fram med plastbearbetning. De moderna tillverkningsmetoderna är inte bara smidiga och flexibla, de erbjuder också mycket snabb produktion och möjligheten till att ta fram stora volymer som håller exakta mått och dimensioner i hur många exemplar som helst.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Plastbearbetning |Konstruktionsplast | Plastproduktion | Plastprodukter

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår