Då en skruv är lös så kan man inte hålla på att muttra om lösaktiga fästelement. Finn istället rätt fästelement som skruv och bult till bästa pris.

Vecka 16 Måndag 15 april Grattis Olivia, Oliver
Valuta
EUR 11.58 -0.01 -0.01
GBP 13.55 0.00 0
USD 10.89 0.01 0.008
BÖRSEN 17:30
0.77%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Fästelement

Snabba tips om Fästelement

    1. Jobba med nya fästelement som är väl anpassade till produktionen.
    2. Dra nytta av fästelement av olika material som kan kombineras.
    3. Kontrollera fästelement med jämna mellanrum för att eventuellt byta ut delar för längre hållbarhet.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Med en skruv lös så kan livet bli farligt och inte blir det bättre om de muttrar, skruvar och bultar som ingår i en konstruktion sitter som de ska men sakta mister sin styrka på grund av rost. Det är oerhört viktigt att man använder sig av fästelement som håller hög kvalitet. Många glömmer bort att fästelementen måste väljas varsamt och med tanke på framtiden. Vem ska använda produkten? Kommer den att behöva monteras isär eller repareras? Genom att se till att man använder sig av standardmått och material som håller så får en produkt ett längre liv, och den klarar reparationer och byten av delar.

 

Fästelement

 

Skruvarnas underbara värld

Ett kort besök i skruvarnas underbara värld visar att det finns hur många varianter som helst. Ta en titt på det som finns i din omgivning. Varje möbel och apparat innefattar fästelement och här är skruvar essentiella för att saker och ting ska hålla ihop. Hur väljer man egentligen en skruv? Det bästa är förstås att skruvens utformning anges då man tar fram en detaljs design och utformning. Det företag som tar fram fästelementen ska kunna möta krav om skruv som ska vara till för både trä och metall och även ha invändiga spår. En sexkantsskruv kan ju ha en sexkant både på insida och på utsida. Idag kan man ta fram pyttesmå skruvar som är exakta med hjälp av svarvar som klarar av att tillverka detalj efter detalj med samma mått och dimensioner.

 

Fästelement

 

Specialanpassade detaljer

Det är ganska vanligt att man behöver specialanpassade lösningar. Muttrar kanske ska vara med eller utan låsning och fjädrande brickor ska också anpassas vad gäller form. För att kunna ta fram unika lösningar så måste man ha god produktkännedom. När företaget som tar fram fästelementen är väl insatta i vad som krävs så kan man känna sig trygg som kund. Man riskerar inte att få tusentals bultar som inte passar någonstans. Samtidigt ska man kunna beställa detaljer som skiljer sig åt. Dagens svarvar och fräsar klarar av snabba vändningar och olika upplagor, och det spelar egentligen ingen roll om man behöver 10 eller 1 000 exemplar av klämmor, brickor eller fjädrar.

 

Avancerade lösningar

Ska en skruv verkligen behöva vara en så avancerad sak? Svaret på frågan är både ja och nej. Grundkonceptet för skruvar och muttrar är inte avancerat men man måste klara av att skapa detaljer som har låsningar och fjädring som gör att man kan ta fram produkter som är estetiskt tilltalande. Dessutom måste detaljerna vara gjorda av material som är hållbart. Man ska inte riskera rostskador för att skruvarna som använts inte klarar av lite fuktig luft. Skruvar kan vara så olika, och med hjälp av olika design så kan man komma fram till hur många kombinationsmöjligheter som helst.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Fästelement | Skruv | Muttrar | Brickor | Fjädrar

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår