Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 27
Söndag 5 juli
Grattis Laila, Ritva
Valuta
EUR 10.48 0.00
GBP 11.62 0.00
USD 9.32 0.00
BÖRSEN 08:35
-0.23%

Sänkgnistning

Snabba tips om

    1. Sänkgnistning är en elektronisk bearbetningsmetod för att skära metall.
    2. Med sänkgnistning kan du göra avancerade former med fina toleranser i riktigt hårda material.
    3. Sänkgnistning är också lämpligt för små och känsliga arbetsstycken som normala skärverktyg skulle skada.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Så går det till

En negativ elektrod och ett arbetsstycke, båda anslutna till en spänningskälla, sänks ner i en isolerande vätska. Elektroden rör sig mot arbetsstycket tills det uppstår något liknande kortslutning, vilket leder elektricitet genom vätska och arbetsstycke. Häri uppnås en skärande effekt. Elektriciteten är pulserande och brukar mätas i tiden för varje gnista och pausen mellan olika gnistor. Strömmen avgör resultatet: med hög ström går bearbetningen snabbare men med låg ström uppnår du finare toleranser.

 

Sänkgnistning

 

Användningsområden

När man har behov av avancerade former och fina toleranser i riktigt hårda och svårarbetade material är sänkgnistning ett bra alternativ. Likaså om arbetsstycket är väldigt litet och därigenom svårarbetat med vanliga skärverktyg. Metoden är dock ganska ovanlig.

 

100 000 gnistor per sekund

Genom speciella gnistgeneratorer kan man uppnå upp emot 100 000 gnistor per sekund vilket ger hög produktionstakt med bibehållen noggrannhet. Vanliga produkter som tas fram genom sänkgnistning är till exempel verktygsformar för gjutna detaljer.

Miform Verktygs AB

HILLERSTORP

Miform AB startade 1969 av bröderna Åke, Ellis och Sivert Nilsson. Att tillverka formverktyg av hög kvalitet med hjälp av den senaste tekniken har alltid varit vårt motto på Miform AB. Redan 1969...

PRECISIONSMASKINER FÖR TUFFA TOLERANSER

Skarpast när det gäller – verktygsmakarna Miform har spetskompetens och kapacitet utöver det vanliga när det kommer till precision inom trådgnistning.

ToolTech Gislaved AB

GISLAVED

Välkommen till ToolTech. Företaget startades 2010.Vi arbetar i första hand med verktygsändringar, service, underhåll och reparationer på alla formverktyg oavsett tillverkare och ursprung. Vi...

Med omkonstruktion som specialitet

Med klurighet och flexibilitet löser ToolTech kundernas behov av verktygsändringar. Dessutom erbjuds gnist- och lyftkapacitet utöver det vanliga.

 

Sänkgnistning

 

Sammanfattning av Sänkgnistning

Sänkgnistning är en skärande metod som passar bra för avancerade former samt små och känsliga arbetsstycken.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Sänkgnistning | Trådgnistning