Idag kan verkstäder i Gnosjöregionen erbjuda effektiv bandbockning av små och stora metallkomponenter. Läs mer här.

Vecka 21 Torsdag 23 maj Grattis Desideria, Desirée
Valuta
EUR 11.61 -0.01 -0.011
GBP 13.65 -0.01 -0.013
USD 10.73 -0.01 -0.014
BÖRSEN 17:30
0.1%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Bandbockning

Snabba tips om bandbockning

    1. Välj ett företag som kan erbjuda olika former av bockning för bästa resultat.
    2. Med bandbockning så kan man böja till avancerade former i miniatyrformat.
    3. Helautomatisk bandbockning är mycket effektiv då den kan inkludera en mängd arbetsmoment som stansning och gängning.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Så här går det till

När man ser på modern bandbockning så kan det vara svårt att föreställa sig att det här handlar om en urgammal metallbearbetningsmetod. Det ser så enkelt ut när metallbandet matas in i maskinen för att sedan böjas till färdiga komponenter helt utan avbrott och oljud. Maskinen kommer att böja metallen med en kraft som får det att se ut som om det handlade om ett mjukt material. Traditionellt så fick hantverkare använda sig av hetta och fysisk kraft samt en enorm precision för att klara det som en modern maskin idag gör på några sekunder.

 

Bandbockning

 

Fördelar med bandbockning

Det finns många fördelar med bandbockningen. Dels så är det ju så att denna metod gör det möjligt att ta fram hur många exemplar som helst av böjda komponenter som kommer att hålla ett exakt format. Med ett metallband så får man alltså fram hur många detaljer som helst och dessa kan användas i större och mindre produktioner utan oro för att de inte kommer att passa ihop eller hålla olika dimensioner. Med den automatiska bandbockningen så kan man även stansa och gänga samtidigt som man böjer vilket snabbt ger en färdig produkt som är klar för montering.

 

Bandbockning

 

Användningsområden

Med bandbockning så kan man skapa det mesta. Krokar, gångjärn, specialkomponenter för apparater, delar av möbler och mer kan tas fram med denna effektiva teknik. Det finns egentligen inga gränser för vad man kan tillverka med bandbockningen, men se till att diskutera bästa bockningsteknik för ditt projekt med en kunnig verkstad som förstår sig på den kompletta processen från bästa material till efterbehandling av komponenter.

 

Sammanfattning

Bandbockningen är på sätt och vis en revolutionerande metod för böjning av metall. I varje fall om man ser på modern bandbockning som kan ske på ett fullständigt automatiskt vis där man ser till att flera delar av arbetsprocessen utförs av en och samma maskin. Det är dock viktigt att vända sig till en verkstad som klarar av olika slags bockningsteknik så att man med säkerhet vet att man får den metod som är effektivast för det projekt som man ska jobba med.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Plåtbockning | Rörbockning |Kantpressning | Bockning | Bandbockning

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår