Här finner du ett företag i Gnosjöregionen som kan hjälpa dig med sträckfilm till dina emballage eller andra användningsområden.

Vecka 30 Onsdag 24 juli Grattis Kristina, Kerstin
Valuta
EUR 11.68 0.00 -0.001
GBP 13.91 0.02 0.02
USD 10.77 0.00 0.001
BÖRSEN 17:30
-1.08%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Sträckfilm

Snabba tips om Sträckfilm

    1. Välj en leverantör som har många olika lösningar för att möta de krav du har om enkel hantering och hög kvalitet.
    2. Dra eventuellt nytta av tjänster där hjälp med robot eller matningsverktyg ingår då du köper sträckfilmen.
    3. Handla svenskt för att garantera högsta kvalitet och ett material som lever upp till svensk standard.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Sträckfilmen används i många olika sammanhang, och du har säkert sett hur lastpallar fixerat med hjälp av detta smidiga plastmaterial som viras varv på varv runt produkterna som finns på pallen. Tekniken är inte komplicerad men när man jobbar med stora pallar eller ett stort antal produkter som ska beläggas med sträckfilm så är det inte alltid så smidigt att jobba manuellt med applikation. Därför så finns det idag företag i Gnosjöregionen som kan hjälpa till både med framtagning av rätt typ av plastfilm, samt de robotar och de maskiner som kan tänkas behövas för enkel applikation.

 

Sträckfilm

 

Inplastning inte bara för pallar

Nu är det inte bara pallar som behöver sträckfilmens stärkande egenskaper. Inom olika industrier så är det ofta så att man förpackar sina varor och produkter med plastfilm som är särskilt anpassad för ändamålet. Metall och träprodukter är exempel på varor som täcks och samlas med hjälp av sträckfilmen. Då man inte kan riskera skador på grund av brister hos filmen så testas denna noga innan större volymer produceras. Tack vare tester så vet man idag precis hur mycket film som krävs för att på bästa sätt täcka olika slags emballage utan att filmen sträcks till ett läge där den förlorar sin styrka.

 

Sträckfilm

 

Certifierade produkter

Numera så testas den sträckfilm som ska användas i Sverige och det här är bra. När du köper certifierad sträckfilm så vet du att den har testats på flera sätt. Dels så har materialet som används analyserats för att vara säkert och hållbart man ser till exempel på de mekaniska egenskaperna. En annan viktig punkt är att man ser till att sträckfilmen kan stå emot UV-strålar och solsken så att produkter inte skadas om de exponeras för starkt solljus. Man ser även på materialets täthet vilket får betydelse då det handlar om varor och produkter som inte får utsättas för elementen i alltför hög utsträckning. Det är särskilt inom jordbruket som man efterfrågar den certifierade filmen men kraven har höjt standarden på de sträckfilmsprodukter som tillverkas och säljs inom Sverige.

 

Unika lösningar och passformer

Numera så kan man räkna med unika lösningar och passformer för sträckfilm. Du kan beställa olika lösningar beroende på det emballage som du jobbar med. Tack vare smarta lösningar med automatiska applikationsmaskiner och robotar så slipper man slita på rygg och axlar och applikationsprocessen går mycket snabbare än vad den hade gjort vid vanligt manuellt arbete. Välj därför en leverantör av sträckfilm som kan hjälpa dig med material av hög kvalitet samt viktiga lösningar för applikation.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Filmblåsning | Sträckfilm |Förpackningsslang | Extrudering

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår