Finn det företag som kan hjälpa dig med legosvetsning. Här presenteras goda alternativ för legosvetsning.

Vecka 22 Onsdag 29 maj Grattis Yvonne, Jeanette
Valuta
EUR 11.51 0.03 0.026
GBP 13.53 0.03 0.028
USD 10.61 0.04 0.035
BÖRSEN 12:44
-0.95%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Legosvetsning

Snabba tips om legosvetsning

    1. För att svetsfogen ska förbli ren utan sprut och slagg så är det viktigt att man jobbar med rena ytor.
    2. Bättre svetsning är ofta tyst och tar längre tid men leder på detta vis till en finare svetsfog.
    3. Då legosvetsningen utförs manuellt så måste den kunna göras med bra arbetsställning för att produktionen ska bli effektiv och säker.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Numera så är svetsningen en viktig del av legotillverkning. Då ett företag erbjuder legosvetsning så kan detta vara en del av en större produktionsprocess eller separat för att hjälpa dig med ditt efterarbete. Svetsteknik kräver stor kunskap och erfarenhet för att man ska nå resultat som håller. Om man inte svetsar på rätt sätt så kan detta leda till onödigt efterarbete och problem med material som inte håller det korrosionsmotstånd som de ursprungligen gjorde. I Gnosjöregionen så finns det flera företag med god erfarenhet av bra svetsteknik.

 

Legosvetsning

 

Kvalitetssvetsning

Det är viktigt att svetsa med god precision för att nå hög kvalitet. Då det handlar om mindre delar så utförs legosvetsning manuellt eller med hjälp av robot, och den överses av folk som har lång erfarenhet av den här typen av arbete. Det är viktigt att den som jobbar står på rätt sätt och svetsar med en bra arbetsställning. Det här betyder att man måste ha planerat för och avsett en plats i verkstaden för detta ändamål. Med höj- och sänkbara bänkar så kan den som jobbar justera arbetsplatsen för att kunna stå rak i ryggen och slippa böja sig för att komma åt och svetsa på rätt sätt.

 

Legosvetsning

 

Komponenter som är svåra att hantera

Legosvetsningen kan givetvis användas för större gods som man inte med enkelhet flyttar och greppar manuellt. Här kan det krävas robotar som flyttar det material som ska bearbetas så att den som svetsar på ett enkelt sätt kommer åt. De företag i Gnosjöregionen som arbetar med framställning av komponenter för bilindustrin och andra områden där det ofta ingår delar av större mått har givetvis även kunskapen och erfarenheten av att ta hand om svetsning och andra efterarbeten för dessa komponenter.

 

Säkerhet för svetsaren

Då man talar om svetsning så tänker man kanske mest på hur svetsaren står där med ett skydd för ansikte för att inte träffas av strålarna av hetta som sprutar. Det är klart att den som jobbar måste skydda huvud och kropp från de heta strålarna men detta är inte det enda man måste tänka på vid legosvetsning. Det är nämligen farligt att stå och svetsa alltför nära elektromagnetiska fält. På grund av detta så placerar seriösa legotillverkare sina elektriska kablar högt upp på ett sätt som gör att den som svetsar skyddas från dessa fält.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Legosvetsning | Monteringsarbete |Legotillverkning | Legoarbete | Legosvarvning | Legoformsprutning |Efterbearbetning

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår