Hos våra företag i Gnosjöregionen hittar du de som behärskar de olika metoderna inom förzinkning.

Vecka 30 Onsdag 24 juli Grattis Kristina, Kerstin
Valuta
EUR 11.68 0.00 -0.001
GBP 13.91 0.02 0.021
USD 10.77 0.00 0.001
BÖRSEN 17:30
-1.08%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Förzinkning

Snabba tips om Förzinkning

    1. Med förzinkning så får man en vacker och motståndskraftig yta
    2. Varmförzinkning används gärna till föremål som ska klara påfrestningar och stå emot korrosion.
    3. Förzinkning ger en självläkande kraft mot korrosion och skador.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Elförzinkning

Man brukar tala om två typer av förzinkning och den ena är elförzinkning. Den här varianten använder man då utseendet på föremålet är viktigt. Då metoden inte ger det högsta motståndet mot korrosion så lämpar den sig bäst för föremål som kommer att befinna sig inomhus i torra miljöer. När man vill ge stål ett skydd mot rost så brukar man använda sig av metoden som kallas för olegerad förzinkning och detta går ut på att man med zinken får en anodisk funktion. Det betyder att eventuella rostangrepp sker i zinken och inte i stålet. Det man ska tänka på är att rosten förr eller senare når stålet om man inte ger det en ny ytbehandling med zink. Med den här typen av förzinkning så spar man på kostnader och man får även ett underlag som lämpar sig för lackering.

 

Förzinkning

 

Varmförzinkning

Varmförzinkning är den metod som man använder för föremål som ska klara av fukt. Med denna metod så kommer man att doppa föremålet eller detaljen i flytande zink som håller en temperatur på omkring 460 grader. Fördelen med denna typ av förzinkning är det rostskydd som man får och dessutom så ger metoden ett slitstarkt material i och med att man får ett tjockare lager på ytan. Ytan får dock en matt ton så om man vill att produkten ska vara estetisk tilltalande så får man lackera den. En anledning till att man ofta väljer denna metod för att ta fram utomhusföremål är att den förzinkade ytan har en självläkande effekt där jonisering leder till att skador repareras utan att man måste slipa ned och göra om förzinkningen. Vägräcken och telefonstolpar lämnas som de är medan takplåt brukar lackeras med sprutlackering efter varmförzinkningen.

 

Förzinkning

 

Förzinkade produkter

Med förzinkning så kan man ta fram en lång rad av produkter. Med elförzinkning så tar man ofta fram skruvar och muttrar. Med varmförzinkning så kan man tillverka släpvagnar och andra föremål som ska användas utomhus. Delar till badrum som ska vara blanka och även rostmotståndiga kommer först att varmförzinkas och sedan ytbehandlas ytterligare för den blanka effekten.

 

Sammanfattning av Förzinkning

Förzinkning används för att ge skydd mot rost och slitage. Med elförzinkning så får man en blank och vacker yta som dock är för tunn för att ge ett kraftigt motstånd mot slitage och korrosion. Med varmförzinkning så kan man ta fram delar som ska användas i väder och vind, och som kräver en lång hållbarhet.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Ytbehandling | Sprutlackering |Förnickling | Pulverlackering | Förzinkning | Förkromning | Våtlackering

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår