Med våtlackering så får man vackra blänkande ytor som lämpar sig väl i olika sammanhang som i butiken och på bilar.

Vecka 49 Onsdag 6 december Grattis Nikolaus, Niklas
Valuta
EUR 11.32 -0.01 -0.007
GBP 13.21 0.00 -0.003
USD 10.49 0.00 -0.001
BÖRSEN 17:30
0.88%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Våtlackering

Snabba tips om våtlackering

    1. Med bra våtlackering så får man inte bara ett extra skydd utan också en estetik som är viktig.
    2. För att lackeringen ska ge det skydd som man är ute efter så måste man också se till att förbehandlingen av metallen som lackeras ger ett bra rostskydd.
    3. Då man är ute efter extra blänk i metallen så är våtlackeringen ett utmärkt val.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Det finns lite olika sätt att lackera metalldelar på och en populär metod är pulverlackering som anses vara särskilt miljövänlig och ett bra val när man behöver en precis färg och jämn fördelning. Nu är det dock inte alltid möjligt att välja pulverlackeringen som ytbehandling och då kan våtlackering bli ett väldigt fint alternativ.

 

När en bil kör förbi och är så blänkande att du kan spegla dig i plåten så har den med största sannolikhet färglagts med hjälp av våtlackering och faktum är att dagens teknik även gör denna metod till ett bra val vad gäller miljö och kostnadseffektivitet.

 

 

Vacker våtlackering

 

Med industrilack så är det ofta så att man vill uppnå två saker, dels så vill man se till att ytan blir extra slitstark och färgen kan ses som en slags ytbehandling, och dels så är det förstås så att man vill få fram en estetik och skönhet. Våtlackeringen erbjuder en stor variation av färgnyanser och man kan vara otroligt specifik. Det här innebär att man kan sköta lackeringen av metalldelar som kanske tillhör en viss bilmodell långt från platsen där bilen faktiskt tillverkas.

 

Med exakta nummer på färger så vet man med säkerhet att man kommer att få precis samma färgnyans som på de produkter som redan har tillverkats. Det spelar alltså ingen roll om till exempel en billackering utförs på en verkstad i Stockholm eller i Skåne, resultatet blir detsamma.

 

Det som kan vara bra att tänka på är att olika lackerare givetvis jobbar med olika teknik. Om man vill få en effektiv lackning och kanske har en stor volym av delar som ska våtlackeras så är det en fördel att jobba med ett företag som har automatiska lösningar och lång erfarenhet av att lacka metall både med våtlack och med pulverlack.

 


Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen Ytbehandling | Sprutlackering |Förnickling | Pulverlackering | Förzinkning | Förkromning | Våtlackering

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår