Med våtlackering så får man vackra blänkande ytor som lämpar sig väl i olika sammanhang som i butiken och på bilar.

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 42
Lördag 19 oktober
Grattis Tore, Tor
Valuta
EUR 10.77 0.00
GBP 12.51 0.06
USD 9.64 -0.03
BÖRSEN 08:35
0.51%

Våtlackering

Snabba tips om våtlackering

    1. Med bra våtlackering så får man inte bara ett extra skydd utan också en estetik som är viktig.
    2. För att lackeringen ska ge det skydd som man är ute efter så måste man också se till att förbehandlingen av metallen som lackeras ger ett bra rostskydd.
    3. Då man är ute efter extra blänk i metallen så är våtlackeringen ett utmärkt val.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Det finns lite olika sätt att lackera metalldelar på och en populär metod är pulverlackering som anses vara särskilt miljövänlig och ett bra val när man behöver en precis färg och jämn fördelning. Nu är det dock inte alltid möjligt att välja pulverlackeringen som ytbehandling och då kan våtlackering bli ett väldigt fint alternativ. När en bil kör förbi och är så blänkande att du kan spegla dig i plåten så har den med största sannolikhet färglagts med hjälp av våtlackering och faktum är att dagens teknik även gör denna metod till ett bra val vad gäller miljö och kostnadseffektivitet.

 

Våtlackering

 

Vacker våtlackering

 

Med industrilack så är det ofta så att man vill uppnå två saker, dels så vill man se till att ytan blir extra slitstark och färgen kan ses som en slags ytbehandling, och dels så är det förstås så att man vill få fram en estetik och skönhet. Våtlackeringen erbjuder en stor variation av färgnyanser och man kan vara otroligt specifik. Det här innebär att man kan sköta lackeringen av metalldelar som kanske tillhör en viss bilmodell långt från platsen där bilen faktiskt tillverkas. Med exakta nummer på färger så vet man med säkerhet att man kommer att få precis samma färgnyans som på de bilar som redan har tillverkats. Det spelar alltså ingen roll om billackering utförs på en verkstad i Stockholm eller i Skåne, resultatet blir detsamma. Det som kan vara bra att tänka på är att olika verkstäder givetvis jobbar med olika teknik. Om man vill få en effektiv lackning och kanske har en stor volym av delar som ska våtlackeras så är det en fördel att jobba med ett företag som har automatiska lösningar och lång erfarenhet av att lacka metall både med våtlack och med pulverlack.

Det finns inget företag i den här kategorien

Våtlackering

 

 

 

Läs mer

Läs gärna mer om närliggande ämnen Ytbehandling | Sprutlackering |Förnickling | Pulverlackering | Förzinkning | Förkromning | Våtlackering

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.