Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 32
Söndag 9 augusti
Grattis Roland
Valuta
EUR 10.31 0.01
GBP 11.42 0.01
USD 8.75 -0.01
BÖRSEN 08:35
0.25%

Metall

Metall och bearbetning av metaller och är något som företagen i Gnosjö med omnejd behärskar bra. Om det så gäller aluminium, plåt, plast så finns det mängder med företag i denna riksbekanta region som kan hjälpa dig.

Oavsett om det gäller skärning med laser, gjutning, svarvning, trådgnistning med mera så hittar du rätt leverantör med högt kunnande i Gnosjöregionen.

Metall

Bockning

Bockning, en teknik som innebär att man böjer materialet till den önskade formen. Bockning omfattar tekniker som plåtbockning; för att forma plåt. Rörbockning; där rör av olika dimensioner skall anpassas till sitt ändamål. Kantpressning; för att ta fram styckvisa detaljer.

Underkategorier: Plåtbockning, Rörbockning, Kantpressning, Bandbockning

Fräsning

Fräsning är en metod för bearbetning som kan användas för att ta fram detaljer från olika metaller som stål, aluminium men även för frigolit, nylon osv.

Underkategorier: Fåstycksfräsning, Lågseriefräsning, Produktionsfräsning, Gängfräsning

Gjutning

Gjutning, en process att forma detaljer genom nedsmältning av metallmaterial. Med olika gjutningstekniker kan kostnaden per producerad detalj bli låg även vid mindre serier. Gjutning kan användas där både där hög precision krävs och men även större serier där ytfinish inte är ett krav.

Underkategorier: Pressgjutning, Precisionsgjutning, Sandgjutning, Betonggjutning, Gjutning i aluminium

Pressning

Pressning, ett begrepp som omfattar moment som håltagning, prägling, sammanfogning. Principen är att materialet pressas eller mer korrekt slås till den önskade formen. Man brukar likna processen med arbetet förr i en smedja där man formade metallen med hjälp av en slägga.

Underkategorier: Automatpressning, Hydraulpressning, Excenterpressning, Varmpressning, Dragpressning, Valsning

Skärning

Det finns många olika sätt att skära i metall och plast. Allt från laserskärning och skärning med fiber till vattenskärning, gasskärning och plasmaskärning. Här hittar du företagen som kan hjälpa dig.

Underkategorier: Laserskärning, Lasermärkning, Lasergravering, Rörlaserskärning, Gasskärning, Vattenskärning, Fiberlaser, Plasmaskärning

Svarvning

Vanlig metod för skärande bearbetning som möjliggör automatisk tillverkning av även runda detaljer i ämnen som mässing, silver, titan för att nämna några.

Underkategorier: Automatsvarvning, Längdsvarvning, CNC-svarvning, Fleroperationssvarvning, Gängsvarvning

Svetsning

Svetsning, sammanfogning av två ytor. Kan ske med material som, aluminium, stål och andra metaller med av med material som plast. Svetsning passar bra både till små och stora serier. Tunna eller tjocka material.

Underkategorier: Lasersvetsning, Robotsvetsning, Verktygssvetsning, Svetsning i plast

Slipning

Underkategorier: Rundslipning, Hening, Precisionsslipning

Metallbearbetning

Bearbetning av metall är samlingsnamnet för arbeten med olika sorters metaller och med olika slags tekniker. Allt ifrån bockning, pressning till valsning.

Underkategorier: Plåtbearbetning, Stansning, Trumling, Blästring, Värmebehandling

Tråddragning

Tekniken tråddragning används för att tillverka trådar i metall av olika dimensioner och längder. Det kan gälla detaljer som sprintar, fjädrande element, tryckfjädrar; du hittar mer om det på Tråddetaljer. Produkter som kan framställas är allt ifrån enkla grillpinnar till mer komplexa produktställ för butiker.

Underkategorier: Tråddetaljer

Trådbockning

Bockning av tråd kan göras i material som fjädertråd, koppar, mässing och andra metaller som stål. De moment som hör samman med trådbockning är; Trådbearbetning som innefattar bl.a. plattning, hålslagning, borrning. Trådprodukter görs i normalt i dimensioner mellan 2-10 mm och kan omfatta allt från enkla detaljer till omfattande konstruktioner. Trådsvetsning används för att för att sammanfoga trådar med metoder som; svetsning, lödning, bockning för att nämna några.

Underkategorier: Trådbearbetning, Trådprodukter, Trådsvetsning

Trådgnistning

Trådgnistning används inom verktygstillverkning för att få fram avancerade former, skapa ytor, göra hål och på andra sätt forma metall till en exakt form.

Underkategorier: Sänkgnistning

Fästelement

Fästelement, de små detaljerna som håller ihop allting. Produkter man kanske inte alltid tänker vilken roll de har i allt som skall sitta ihop.

Underkategorier: Skruv, Muttrar, Brickor, Fjädrar, Gänglåsning

Galler

Underkategorier: Trådnät stålnät, Krenelerade galler, Maskinskydd, Gallerdurk, Metallduk, Förrådsväggar, Nätväggar

Excenterpressar

Excenterpressar, när det skall ta fram volymer, stora som små, med exakt samma utseende. Pressarna omfattar ett antal olika modeller, allt beroende på vad som eftersträvas i produktion.

Underkategorier: Plockpress, Automatpress, Presslinje, Nibbler, Pullmax, Begagnade pressar

Skärande bearbetning

Underkategorier:

Nyheter

Inga nyheter för tillfället.