Här finner du företag som jobbar med formverktyg och som kan ta fram prototyper för din produktion.

Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 28
Onsdag 8 juli
Grattis Kjell
Valuta
EUR 10.43 0.01
GBP 11.61 0.02
USD 9.25 0.02
BÖRSEN 06:55
0.00%

Formverktyg

Snabba tips om formverktyg

    1. Aluminium är ett slitstarkt material som passar väl för formverktyg för framställning av produkter i exempelvis plast.
    2. URIOL, UREOL, och RenShape är material som bör användas för korta serier.
    3. Välj ett företag som har förmågan att ta fram anpassade lösningar för formverktyg.
    4. Vill du hitta en ny leverantör? Lägg en offertförfrågan till företagen i Gnosjöregionen »

Numera så använder man formverktyg inom många olika områden. Verktygen behövs inom metallindustri såväl som inom framtagning av plastprodukter. Beroende på det material som verktyget ska användas för så måste man anpassa det material som man framtar det i. Om man till exempel behöver slitstarkhet och jämn värmefördelning så är aluminium ett bra val. Idag finns det företag som klarar av de mest komplicerade prototyper och det här är viktigt för vidare utveckling av svensk verkstadsindustri.

Formverktyg

 

Traditionell tillverkning

Det är viktigt att förstå att dagens avancerade teknik för framtagning av formverktyg bottnar i stor kunskap och erfarenhet av traditionell verktygstillverkning. Numera är produktionen automatiserad och man ser inte länge verkstadsgolv där folk står och tar fram verktyg för hand. Produktionen är idag ren och estetisk men faktum är att de prototyper som man jobbar med aldrig hade sett ut som de gör om man inte hade haft kunskapen från den traditionella verkstadstraditionen som har varit så viktig för Sveriges samlade industri.

 

Holmgrens Plast AB

Gnosjö

Vi är ett teknikälskande företag med passion för produktion av artiklar och produkter i plast. Vhar sedan vi startade, utvecklat en komplett process för hur vi arbetar med kunder och projekt. En process...

Ökade volymer i växande organisation

Samma år som Holmgrens Plast fyller 30 så passerar man också 100 miljoner i omsättning. Trenden hos kunderna är tydlig – det ska vara Made in Sweden.

AD-Plast i Anderstorp AB

ANDERSTORP

AD-plast arbetar med formsprutning av plastdetaljer. En kunskapsbank som fylls på sedan 1963 har gjort AD-plast till en av de ledande och innovativa formsprutarna i landet. Arbetet med kunder som...

Så formas ett dreamteam i drömfabriken

Förnyat ledarskap och teamanda skapar energi i hela organisationen. Med helt ny marknadsavdelning tar AD-Plast sikte mot nya affärer och möjligheter.

ToolTech Gislaved AB

GISLAVED

Välkommen till ToolTech. Företaget startades 2010.Vi arbetar i första hand med verktygsändringar, service, underhåll och reparationer på alla formverktyg oavsett tillverkare och ursprung. Vi...

Med omkonstruktion som specialitet

Med klurighet och flexibilitet löser ToolTech kundernas behov av verktygsändringar. Dessutom erbjuds gnist- och lyftkapacitet utöver det vanliga.

Be-Må AB

VÄRNAMO

Verktygsfirman Be-Må AB grundades 1966 och är ett familjeföretag. Vår affärsidé grundar sig på att konstruera och producera kvalificerade formverktyg inom bl.a....

Formteknik i Gislaved AB

GISLAVED

Legoformsprutning, renrumsproduktion & verktygstillverkning Formteknik grundades 1972 och var från starten en ren verktygstillverkare till plastindustrin. Idag erbjuder Formteknik en professionell...

Formverktyg

 

Exakta verktyg

När man ska beställa formverktyg så är passform A och O. Det får inte förekomma några avvikelser i den serie som man beställer. Detta oavsett hur kort eller lång den är. Idag kan bra verkstäder i Gnosjöregionen se till att ta fram prototyper i olika material för att ditt verktyg ska bli så exakt som möjligt. Man kan jobba i material som plats, zink, stål, aluminium och mer. Exaktheten kan ofta testas på plats vilket är bra då det kanske råder ett längre avstånd mellan din maskin och det företag som tar fram verktygen. Med ny teknik så kan man garantera exakt passform och dessutom en lång hållbarhet då man tar fram delar som är felfria.

 

Reparationer

Det är ju inte alltid som man behöver kassera ett formverktyg bara för att det inte längre fungerar. I varje situation så måste man bedöma och avgöra om det är bättre att skaffa nytt eller om man ska satsa på reparationer av verktyget. Inom viss produktion så är det självklart att verktygen slängs så snart som de har gjort sitt och man har till och med en automatisk inmatningsprocess av nya delar som övervakas av ett datoriserat system. Om du har ett behov av reparationer så kan det vara lämpligt att välja att jobba med en verkstad som klarar både nyproduktion och reparationer.

 

Läs mer

 

Läs gärna mer om närliggande ämnen Verktyg | Följdverktyg | Fixturer |Formverktyg | Automatverktyg | Verktygsmakare