Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 03
Fredag 21 januari
Grattis Agnes, Agneta
Nederbörd 0 mm
Vindstyrka 2 m/s
Väderprognos från Yr
Fredag
Lördag
Söndag
GNOSJÖREGIONEN -1°

Hillerstorps nya vattenhål levererar

Lunchbaguette eller bakelse för fikasugna och serviceutbud med post, spel och apoteksvaror – nyöppnade Café Åkanten har något för alla.


– Jag älskar den sociala biten, den har alltid varit min grej, säger Ernesto Zuniga, och hälsar glatt när nya kunder kommer in genom dörren.

Det var i januari 2021 som Ernesto tog över det som i över 70 år varit känt som Eivinds Allbutik i Hillerstorp.

Lokalerna på Ågatan 10 är nyrenoverade och besökaren möts av ett ljust och trevligt café som serverar allt ifrån prisvärd lunchsallad till söta bakelser och klassisk sibyllakorv med bröd. Här finns också en presenthörna liksom en ombyggd servicebutik med post-, spel- och apoteksombud.

 

Ljust, modernt och med brett utbud. ”Ska det va så ska det va”, säger Ernesto Zuniga som byggt om fd Eivinds Allbutik till Café Åkanten.

 

Optimalt läge med utvecklingsmöjligheter


Ernesto som också driver Matkällaren i Värnamo, lunchrestaurang med catering, tvekade inte när han fick frågan att ta över på Ågatan i Hillerstorp. Läget mitt emot hamnen med parkområde och ställplatser är optimalt.

– Är det helt tokigt att öppna ny verksamhet under pandemin? Ja det är möjligt, men jag är en optimistisk person. Här ska det hända grejer, säger Ernesto.

Logistiken behöver utvecklas ännu mer, menar Ernesto, eftersom paketvolymerna fortsätter att öka. Och det nya köket är från början anpassat så att Café Åkanten kan växla upp utbud och meny på sikt.

– Tänk till exempel en uteservering här utanför.

 

Han är chilenaren som sadlade om från bootsförsäljning till restaurangverksamhet. Ernesto serverar lunchgäster både i Värnamo och Hillerstorp.

 

Prisvärd och god lunch kan serveras i cafét men också levereras som catering till företagen.

 

”Det här gör att alla kan trivas”


Två män kommer in och lägger en beställning på lite kallskuret och annat smått och gott till företaget. Ernesto noterar och levererar.

– Service – jag brinner för det. Vill du fixa något gott till ett litet sällskap eller till ett stort, privatpersoner eller företag, så löser vi det.

Och Ernesto är tydlig med att det handlar om ett ”vi”.

– Jag gillar egentligen mest att vara bakom kulisserna och därför omger jag mig med nyckelpersoner i min personal. Detta gör jag inte själv, detta gör jag tack vare mitt team. Och jag hoppas att Hillerstorpsborna ska känna att allt vi gör här är för dem. Att det är något som gör att alla kan trivas, säger Ernesto.

 

Ska det vara en latte till gofikat? Josefine Rådmans servar gästerna i Café Åkanten.

 

 

FAKTA CAFÉ ÅKANTEN HILLERSTORP

Trevligt café med fika, glass, lunch och catering. Serviceutbud med post, spel och apoteksvaror. Café Åkanten är Hillerstorps nya vattenhål.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

Café Åkanten Hillerstorp

(Café Åkanten Hillerstorp)

Telefon: 0370-22075
Mail: info@akantenhillerstorp.se

Besöksadress:
Ågatan 10
33573
Hillerstorp

Postadress:
Vegabo
33596
Kulltorp