Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 08
Onsdag 20 februari
Grattis Vivianne
Valuta
EUR 10.55 0.09
GBP 12.15 0.2
USD 9.3 0.06
BÖRSEN 18:41
0.18%

Det hänger på en tråd hos anrika Lela

Försäljningen av söktråd för fibernät ökar stadigt och likadant ser det ut för staglinan. Kundanpassat eller standardlösningar - allt är möjligt.

 

Lela har tillverkat och levererat installationsmaterial till elbranschen i över 90 år och här handlar det framför allt om linor, tråd och distansfästen. Det som ökar allra mest idag är söktråden som används för att söka upp eventuella kabelbrott i fibernätet.
- Söktråd läggs tillsammans med fibern i alla längre stråk idag, säger Fredrik Elmersson, Lela.
 
Värnamo är en av de kommuner där man satsat hårt på att bygga ut fibernätet. Värnamo Energi har också blivit en stor kund inom söktråd.
 

Smarta lösningar för söktråd

Kundanpassning är ledordet, att klara snabba omställningar och leverera det kunden vill ha. Gällande söktråden rörde det sig om leverans av söktråd på mindre trummor än de konventionella som ofta rymmer upp till 2000 meter tråd.
- Så vi tog fram en trumma för 500 meter söktråd som inte väger mer än 6 kilo. Det blir mycket lättare att hantera för den som jobbar med fibern, säger Fredrik.
 
Kundanpassade lösningar är a och o. Lela levererar söktråd på mindre trummor än de konventionella för enklare hantering. "Vi levererar det kunden vill ha" säger Fredrik Elmersson, Lela.
 

Komplett sortiment

Helhetslösningar är ett annat ledord för Lela. För att komplettera utbudet av staglina har man utökat sortimentet med vantskruv och ögleskruv för upphängning av linan.
- Vi har inlett nya samarbeten vad gäller staglinan och här erbjuder vi ett fullsortiment idag i dimensioner från 16-240 kvmm, säger Fredrik. 
Staglinan används bland annat för att staga stolpar och även hänga kabel samt armaturer både inomhus och utomhus.
 
Lela erbjuder ett fullsortiment av staglinor samt även vantskruv och ögleskruv för upphängning.
 

Öppnar för nya marknader

Utvecklingen på byggsidan bidrar till ett ökat behov av upphängningsdetaljer för kabel samt även tråd i olika kvalitet och dimensioner. Hittills har Lela jobbat uteslutande mot elbranschen men Fredrik öppnar gärna för kontakter även på byggsidan.
- Vi har fästmaterial som absolut är attraktiva i byggbranschen och vi har styrkan i det lilla företaget: Vi kan ställa om snabbt och leverera det kunden vill ha, säger Fredrik.
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Lela AB

(Lela AB)

Telefon: 0370-83104
Mail: info@lela.se

Besöksadress:
Lanna
33374
BREDARYD

Postadress:
Lanna
33374
Bredaryd

Webbadress:
www.lela.se