Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 33 Torsdag 18 augusti Grattis Ellen, Lena
Valuta
EUR 10.6 0.02 0.023
GBP 12.53 0.01 0.011
USD 10.5 0.11 0.113
BÖRSEN 17:30
1.17%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Hos Pema är specialmaskiner standard

De bygger inte bara specialmaskiner för industrin. Pema är också återförsäljare av kringutrustning för automatiserade industriella processer.

 

Längs vindlande vägar ut mot Skarköp i Åsenhöga är det lätt att tro att du kört fel – men när du landat hos Pema Metall AB inser du att du kommit helt rätt. Här har nära 50 års erfarenhet av konstruktion lagt grunden till ett starkt företag som dessutom lyckats landa ett antal välkända agenturer för de nordiska länderna. Vi talar om Grimm som hör till de absolut ledande tyska leverantörerna av matar- och sorteringsutrustning, tyska Köberlein & Seigert som tillverkar stegmatare, holländska Conway samt schweiziska Baltec, världsledande med sin teknologi för radialnit och rullformning.

 

Hos Pema Metall kan du köpa kringutrustning från världsledande tillverkare som BalTec och Grimm – liksom Pemas eget portabla kamerasystem för maskinövervakning, berättar Mattias Magnusson. 

 

”Vi har kunskapen och erfarenheten”

 

– Vår typkund är tillverkande industrier med egen automationsavdelning men också kollegor i branschen, det vill säga de stora maskinbyggarna i Sverige. Vi har kunskapen och erfarenheten och vet hur de här maskinerna fungerar, säger Mattias Magnusson, som äger och driver Pema Metall.

Storsäljare är Grimm vibrationsmatare, trappstegsmataren från Köberlein & Seigert samt Baltecs radialnit- och rullformningsmaskiner liksom Conways visionstyrda detaljmatare.

 

Från konstruktion till färdig automationslösning

 
Kundspecifika, kundunika utmaningar är Pemas specialitet. Här är specialmaskiner standard. Pema tillverkar allt från enkla monteringsfixturer och produktionshjälpmedel till robotceller, avancerade visionsystem eller kompletta tillverkningslinjer integrerade med andra produktionsmaskiner.

– Hela Sverige är vårt upptagningsområde men vi har också kunder i Litauen, Schweiz och USA, berättar Mattias.

 

Specialmaskiner och kundspecifika automationslösningar tar form i Skarköp utanför Åsenhöga.

 

Flexibelt system för maskinövervakning


Pemas egna portabla kamerasystem för maskin- och processövervakning.

– Det här är en smidig inspelningsutrustning paketerad i ett system med upp till sju kameror i standardutförande, säger Mattias.Konfigurationen är flexibel, systemet spelar in oavbrutet och säkerheten är hög.

– En inbyggd brandvägg skiljer nätverket åt för högsta säkerhet och systemet kan styras från en app i mobiltelefonen eller med hjälp av en molntjänst i webbläsaren.

 

 

 

FAKTA PEMA METALL AB

Det snart 50-åriga företaget konstruerar och tillverkar specialmaskiner för hela industrisektorn, exempelvis: Robotceller för hantering, montering och svetsning. Maskiner för kontroll och justering detaljer med hjälp av visionsystem och CNC-styrningar. Helautomatiska monteringsmaskiner med funktionskontroll på monterade detaljer. Borr och gängautomater.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 

 KONTAKTUPPGIFTER

Pema Metall AB

(Pema Metall AB)

Telefon: 037093010
Mail: info@pema.se

Besöksadress:
Skarköp
33593
ÅSENHÖGA

Postadress:
Skarköp
33593
Åsenhöga

Webbadress:
www.pema.se