Vecka 24 Fredag 14 juni Grattis Håkan, Hakon
Valuta
EUR 11.25 0.00 0.004
GBP 13.37 0.01 0.011
USD 10.48 0.00 0.001
BÖRSEN 17:30
-1.87%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Specialmaskin boostar försäljningssuccén

Gnosjöregionen levererar! Kockums kolstålspanna produceras av Ingelsten & Co och tillverkningen automatiseras av maskinspecialisterna hos Pema Metall.

 

– Ingelsten är en ny kund för oss och det är fantastiskt roligt att de letar leverantörer i bygden. Vi ska bygga en specialmaskin i det här projektet och ska även titta på en automationslinje för kolstålspannan, säger Peter Johansson, konstruktör och projektledare, Pema Metall.

 

Automation för ökade volymer

 

Och visst skapas det positiva ringar på vattnet när Kockums Jernverk med huvudkontor i Anderstorp blåser liv i sitt anrika sortiment, skapar en ny unik stekpanna som tillverkas lokalt av Ingelsten & Co i Anderstorp – som i sin tur, när försäljningssiffrorna rakar i höjden, vänder sig till Pema Metall, Åsenhöga, för att få hjälp att effektivisera tillverkningen.

– Just nu håller vi på att bygga den här specialmaskinen som står för ett specifikt bearbetningssteg i tillverkningen. Sedan tittar vi på vidare automation för ökade volymer och ökad kapacitet, berättar Rickard Magnusson, vice vd/automation, Pema Metall.

 

”Vi skapar en helt ny maskin”, berättar Rickard Magnusson, vice vd.

 

Förstudie – vinst för produktutvecklingen

 

Att skapa något som inte finns, tänka utanför boxen och hitta unika lösningar, är vardag hos Pema Metall. Förfrågningarna duggar tätt, men hur vet man att man har ett bra case att bygga vidare på?

– Förr gav vi ofta en offert direkt på förfrågan, men idag uppskattar kunderna möjligheten att göra en förstudie, vilket i sin tur gör att vi kan vara med i produktutvecklingen på ett annat sätt. Då blir det lättare att anpassa en produkt för automation, förklarar Peter.

 

Förstudien är ett sätt att fysiskt testa idé och tillvägagångssätt. ”För kunden blir förstudien otroligt värdefull”, säger Peter Johansson.

 

Fåstycksfräsning i verkstaden

 

Hos Pema Metall är specialmaskiner och unika automationslösningar standard. Flexibilitet är ett nyckelord. Och tack vare välutrustad verkstad med god kapacitet kan man även erbjuda fåstycksfräsning, både till kollegor i branschen och övriga kunder.

– Vi har gott om material på lager och är vana att göra styckbitar. Akuta reservdelar kan vi alltid sticka emellan med på kort varsel, säger Rickard.

 

 

Fåstycksfräsning, akuta reservdelar eller CAD-modell från befintlig detalj – Pema Metall erbjuder flexibla lösningar på kundens behov.

 

 

FAKTA
Pema Metall – Konstruktion och tillverkning av specialmaskiner för industrin. Återförsäljare av kringutrustning för automatiserade industriella processer.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Pema Metall AB

(Pema Metall AB)

Telefon: 037093010
Mail: info@pema.se

Besöksadress:
Skarköp
33593
ÅSENHÖGA

Postadress:
Skarköp
33593
Åsenhöga

Webbadress:
www.pema.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår