Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Torsdag 1 december Grattis Oskar, Ossian
Valuta
EUR 10.93 0.00 -0.003
GBP 12.66 0.02 0.016
USD 10.48 -0.1 -0.1
BÖRSEN 17:30
0.43%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Strategisk investering skapar tillväxt

Specialisten inom bandbearbetning har blivit helhetsleverantör inom plåt. Nu plockar AMV hem allt fler ordrar och växer på marknaden.
- Det här är den klart största investering som gjorts i företagets historia. Nu är vi en komplett leverantör av produkter inom plåt och band, säger en nöjd Fredrik Andersson.
Investeringen består av en kombinerad stans och fiberlaser av senaste modell med möjlighet att också bocka mindre detaljer i maskinen.

En kombinerad stans och fiberlaser - och en ny kantpress - har breddat utbudet hos AMV och gett ökad orderingång. "Vi ser mycket positivt på framtiden" säger Fredrik Andersson.

Ett lyft för hela företaget

- Vi har en gedigen verktygsuppsättning och kan gänga från M3 till M10 samtidigt vilket jag vet är väldigt unikt, säger Fredrik.
Maskinen tar fullformatsplåt, 3000 x 1500 mm, från 0,5-8 mm tjocklek. En ny 100 tons kantpress för fullformatsplåt har också installerats.
- Det här är ett lyft för hela företaget. Det har redan tickat in en hel del nya ordrar och vi upplever att våra kunder har sett vår vilja att investera och utveckla verksamheten, säger delägare Jan Andersson.
Både Fredrik och Jan ser mycket ljust på framtiden, något som man tror att också kunderna inom bland annat möbelindustri, butiksinredning och tillverkningsindustri känner av.
-  Jag tror att de har förstått att vi vill vara en leverantör som växer med dem, säger Fredrik.

Senaste maskininvesteringen bidrar till effektivisering bland annat genom färre eftertempon. Försänkning och gängning - allt blir färdigt i ett moment.

Fjärde generationens familjeföretag

Familjeföretaget AMV, Anderstorps Mekaniska Verkstad AB, firar 80 år i år och har i och med Fredrik Andersson och Björn Hellqvist fått förstärkning av fjärde generationen. Företaget är miljö- och kvalitetscertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001 och räknar med att under året certifiera enligt ISO/TS 16949. 
- Det är ett viktigt sätt för oss att lyfta verksamheten ytterligare ett snäpp, utveckla företaget och skapa möjligheter att leverera också till andra underleverantörer inom fordonsindustrin, säger Fredrik.

Bandbearbetning är AMV:s specialitet - i unika maskiner som tagits fram i samarbete med leverantören Numalliance.

Specialist med innovativa lösningar

Utveckling och innovation är något som kännetecknat AMV under alla år - och inte minst vad som gjort AMV till Sveriges ledande specialist inom automatiserad metallbandsbearbetning med kunder inom ledande tillverkningsindustri och flera stora elgrossister.
Konceptet bygger på bandbockning med standardverktyg vilket gör det enklare för kunden att komma igång med produktionen utan att drabbas av dyra verktygsinvesteringar.
- Det finns bara fyra sådana här bandbockningsmaskiner i Sverige och vi sitter på tre av dem. Vi har dessutom varit med och utvecklat maskinerna tillsammans med Numalliance i Frankrike, säger Fredrik.

Familjeföretaget AMV, Anderstorps Mekaniska Verkstad AB ägs av syskonen Jan Andersson och Gunnel Hellquist. 


Gabriella MellergårdhKONTAKTUPPGIFTER

AMV Anderstorps Mekaniska Verkstad AB

(AMV Anderstorps Mekaniska Verkstad AB)

Telefon: 0371-523260
Mail: thomas@amv-se.com

Besöksadress:
Idrottsv. 10
33433
Anderstorp

Postadress:
Idrottsv. 10
33433
Anderstorp

Webbadress:
www.amv-se.com