Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 38 Lördag 25 september Grattis Tryggve
Valuta
EUR 10.14 0.01 0.01
GBP 11.83 -0.01 -0.012
USD 8.65 0.02 0.022
BÖRSEN 17:30
-1.21%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Dags att prenumerera på robotautomation

Animex är tillbaka i ny kostym med tekniska lösningar för effektiv produktion och ökad lönsamhet. Kanske är du deras nästa prenumerant?

 

 

– Ja vi vill gärna se på partnerskapet med våra kunder på det sättet, att man prenumererar på våra lösningar.

Vi vill vara en framtidspartner, bygga långsiktiga samarbete mellan två parter som ska bli gemensamma vinnare, förklarar Henrik Saldner.

 

Ett starkt varumärke

 

Animex har en lång historia i bygden, från starten i Bredaryd på 1980-talet via samgåendet med SVIA 2008.

Verksamheten köptes så småningom upp av ABB Robotics och själva varumärket Animex lades i malpåse under några år. När ABB beslutade att avsluta Bredaryds-enheten fattade Henrik Saldner och Marcus Timhagen, som arbetat tillsammans i företaget under flera år, beslutet att göra en omstart.

– Sedan januari 2020 är Marcus vd och vi driver Animex tillsammans, säger Henrik.

Marcus fortsätter:

– Animex är tillbaka i ny kostym men med samma fokus som tidigare. Vi automatiserar svensk tillverkningsindustri med fokus mot plastindustrin.

 

”Vi står kvar och vi är starka.” Sedan 2019 äger och driver Marcus Timhagen (tv) och Henrik Saldner (th) Animex i Bredaryd.

 

Robotautomation och kamerateknik

 

Pandemin gjorde att Animex omstart fick lite av en uppförsbacke.

– Men vi märkte hösten 2020 att det började snurra igen och proppen släppte rejält under våren 2021. Vi har fantastiskt mycket att göra just nu, berättar Marcus.

Varumärket Animex står för flexibla standardiserade robotlösningar, levererade av ett sammansvetsat team med lång erfarenhet.

– Animex styrkor är effektivitet, smidighet och att vi är lätta att ha att göra med. Våra tekniska lösningar i kombination med vårt team garanterar nöjda kunder, säger Marcus.

 

 

Animex gillar utmaningar och skapar gärna unika och skräddarsydda automationslösningar för både små och stora detaljer. Per Hafmar (tv) och Henrik Saldner (th).

 

Växer och rekryterar

 

Och det tycks marknaden hålla med om. Automationsresan för svensk tillverkningsindustri fortsätter och Animex etablerar samarbeten i allt fler branscher.

– Fler och fler kommer över tröskeln och märker att automation är lösningen, inte minst i kristider. Vi har fullt i orderböckerna och fler projekt är på gång.

Nu söker vi också efter nya medarbetare så att vi kan fortsätta att växa, säger Henrik.

 

Orderböckerna är fulla och fler projekt är på väg in. Marcus Timhagen (tv) och Krister Davidsson (th).

 

 

 

FAKTA
Animex har lång erfarenhet av att automatisera svensk tillverkningsindustri med hjälp av 6-axliga robotar och integration av annan utrustning. Vårt huvudsakliga fokus är mot plastindustrin. Vi analyserar helheten, processerna, behoven och konstruerar automationslösningar som effektiviserar produktionen och ökar lönsamheten.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Animex AB

Mail: info@animex.se

Besöksadress:
SMEDGATAN 3
33371
Bredaryd

Postadress:
SMEDGATAN 3
33371
Bredaryd

Webbadress:
animex.se