Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 12 Söndag 26 mars Grattis Emanuel
Valuta
EUR 11.22 0.03 0.028
GBP 12.75 0.00 0
USD 10.43 0.1 0.096
BÖRSEN 17:30
-2.68%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Fortsatt högt tempo i automationsracet

Formsprutningsindustrin växer med smart automation. Extremt bra orderingång och fullt blås på alla håll – så beskriver Animex starten på 2023.

 

– Förra året var riktigt bra och vi har fortfarande fullt tryck. Automatisering för industrin ligger i tiden, alla måste fortsätta och man har inte råd att stanna av, säger Marcus Timhagen.

 

Jackpot för automationsexperterna

 

När GnosjoRegion.se kommer på besök befinner sig gänget på Animex i Bredaryd mitt i byggnadsfasen av flera spännande projekt.

Komponentbristen började lätta redan innan årsskiftet och även leveranstiderna för robotar har minskat. Jackpot för automationsexperterna Animex som förser framför allt formsprutningsindustrin men också verkstads- och metallindustri med flexibla robotlösningar, både standardiserade och kundunika.

– Vi har fått in en hel del nya kunder och landade några större projekt i höstas som sträcker sig en bra bit in på detta år vilket känns skönt, säger Marcus.

 

Tempot är högt med mycket bra beläggning. Jens Lindberg (tv) och Marcus Timhagen (th) packar upp nyinkomna robotar till pågående projekt.

 

Montagecell med tre robotar, robotguidning och kvalitetskontroll.

 

Pendlar in från Luleå

 

Det är ett mindre men tajt sammansvetsat och erfaret team som skapar lösningarna tillsammans. Arbetsgemenskapen och möjligheterna till utvecklande projekt står högt i kurs. Marcus själv pendlar in till Bredaryd från Halmstad – och Jens Lindberg pendlar hela vägen från Luleå ett par gånger om året.

– Sedan vi gjorde omstarten av Animex för tre år sedan så har vi fått en riktigt nytändning och nu letar vi efter ett par personer till som kan fylla på teamet, säger Marcus.

 

Långpendlaren som trivs på jobbet. Jens Lindberg har precis landat efter att ha kört de 130 milen från Luleå till jobbet på Animex i Bredaryd.

 

Kostnadseffektivt och ergonomiskt

 

Projekten handlar ofta om att effektivisera tillverkningen av en specifik produkt men också om kostnadseffektivisering och ergonomi.

– Och vi går än mer mot kamerabaserad automation med visionsystem där vi har tagit fram flera koncept för inmatning av komponenter till roboten, säger Marcus.

I nästan alla projekt jobbar man också med simuleringsprogramvara för att säkerställa åtkomst, se eventuella hinder och ta fram korrekta cykeltider.

– Här kan vi jobba parallellt med programmeringen vilket sparar värdefull tid, säger Marcus.

 

Kamerabaserad automation med visionsystem skapar kvalitetssäkring på ett effektivt och flexibelt sätt.

 

 

 

FAKTA
Animex – har lång erfarenhet av att automatisera svensk tillverkningsindustri med hjälp av 6-axliga robotar och integration av annan utrustning. Vårt huvudsakliga fokus är mot plastindustrin. Vi analyserar helheten, processerna, behoven och konstruerar automationslösningar som effektiviserar produktionen och ökar lönsamheten.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Animex

 KONTAKTUPPGIFTER

Animex AB

Telefon: 0763494389
Mail: info@animex.se

Besöksadress:
SMEDGATAN 3
33371
Bredaryd

Postadress:
SMEDGATAN 3
33371
Bredaryd

Webbadress:
animex.se