Vecka 30 Onsdag 24 juli Grattis Kristina, Kerstin
Valuta
EUR 11.68 0.00 -0.001
GBP 13.91 0.02 0.02
USD 10.77 0.00 0.002
BÖRSEN 17:30
-1.08%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Axelent lanserar unikt påkörningsskydd

Enkelt att installera – flexibelt när du vill förändra. Axelents nya produktsortiment X-Protect är ett unikt påkörningsskydd för lager och industri.

 

 

– Den här innovationen är född av Axelent. Det är en produktserie som vi har jobbat med under några år, och vi är otroligt glada och stolta över att äntligen få lansera X-Protect på marknaden, säger Marcel Darroch Davies, projektledare för X-Protect och vd för Axelent Safe-X.

 

Lätt att installera och modifiera. Marcel Darroch Davies presenterar X-Protect, en ny produktserie i Axelents utbud för säkerhet på arbetsplatsen.

 

Helt unik modularitet

 

X-Protect är det senaste tillskottet i Axelents utbud av säkerhetsprodukter för arbetsplatser; ett påkörningsskyddssystem som lämpar sig lika bra på industrigolvet som i lagerlokalen.

– Vi ser ett växande behov bland stora logistikcenter som växer fram, där man både behöver avgränsa truckar och andra potentiella faror från människor, samt behöver skydda väggar, maskiner och utrustning från att skadas, säger Marcel.

X-Protect har helt andra kvalitéer än vad som funnits tidigare på marknaden.

– Modulariteten är helt unik. X-Protect är flexibelt med oändliga kombinationsmöjligheter, mycket enkelt att montera och installera, och har ett innovativt förankringssystem som är extremt snällt mot golvet, förklarar Marcel.

 

Med samma typ av förankring i golvet kan man lätt byta utförande, till exempel ersätta en påkörningsbarriär med ett gångräcke, utan nytt installationsarbete.

 

 

Lokalt och miljövänligt tillverkat

 

Bland de tillgängliga modulerna finns bland annat skyddsräcke för fotgängare samt påkörningsbarriärer, pollare och pelarskydd.

– Och det är lätt att kombinera X-Protect med Axelents övriga system för exempelvis vårt maskinskydd, säger Marcel.

Hela sortimentet av X-Protect är lokalt tillverkat i Hillerstorp, med bland annat Inca Plast som underleverantörer.

– Det har varit en framgångsfaktor att få jobba tillsammans med dem som är experter på plast, eftersom det är ett nytt material för oss, säger Karin Sandén Ahlqvist, vice vd Axelent AB.

 

100 procent återvinningsbart

 

Alla delar i X-Protect är därmed också återvinningsbara.

– Att göra X-Protect så hållbart som möjligt var ett viktigt mål för oss. Att bara en sorts plast används i varje del gör produkten optimal för återvinning och möjliggör att skadade och slitna delar kan bytas ut på komponentnivå, säger Marcel.

 

Ett stötdämpande system, enkelt att installera och lätt att byta ut delar. Dessutom är X-Protect helt återvinningsbart.

 

 

 

FAKTA
Axelent – din kompletta leverantör av säkerhetskoncept för industri, lager och bygg. Maskinskydd, industri- och lagerväggar, kabelstegar och förråd.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: AxelentKONTAKTUPPGIFTER

Axelent AB

(Axelent AB)

Telefon: 0370373730
Mail: sales@axelent.se

Besöksadress:
Kävsjöv. 17
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Box 1
33504
Hillerstorp

Webbadress:
www.axelent.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår