Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 26 Tisdag 28 juni Grattis Leo
Valuta
EUR 10.67 0.00 0.005
GBP 12.38 0.01 0.012
USD 10.09 0.01 0.01
BÖRSEN 17:30
2.87%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

De levererar säkerhet till hela världen

Med generationsväxling och ny vd tar säkerhetsexperterna Axelent AB steget in i ett annorlunda jubileumsår – taggade för en spännande framtid!

 

När GnosjoRegion.se kommer på besök har Amanda Hilding suttit i vd-stolen på Axelent i Hillerstorp i 1,5 vecka. Eller rättare sagt, hennes kontorsstol har inte kommit än, så hon sitter på en av besöksstolarna.

– Allt är nytt! säger Amanda och skrattar.

 

Amanda Hilding är ny vd för Axelent AB. ”Det känns otroligt roligt och spännande!”

 

 

”Axelent är ett bolag som växer”

 

Hon har nyss avslutat en mammaledighet och kommer närmast från tjänsten som vd på Edströms Verktyg i Jönköping där hon jobbat mycket med utvecklingen av deras webb.

– Så Axelent som är ett globalt företag med egen tillverkning blir något nytt för min karriär, och det känns verkligen roligt och otroligt spännande. Axelent är ett bolag som växer, vi står aldrig still, säger Amanda.

 

Säkerhet är viktigt i dessa tider

 

Men hon är långt ifrån ny i bolaget. Som dotter till Mats Hilding, delägare och tidigare vd, har hon funnits med i kulisserna en längre tid och även suttit med i styrelsen sedan tre år tillbaka. Nu tar Amanda klivet fram som företagets ledare, i en tid som präglas av stor oro på många sätt. Men utmaningar i form av en global pandemi kan också ge nya möjligheter.

– Att erbjuda säkerhet i dessa tider är viktigt, människan ska vara i fokus. Axelent är en säkerhetsleverantör som erbjuder kunderna en komplett lösning, säger Amanda.

 

Säkerhet har blivit viktigare än någonsin, på alla plan, och Axelent fortsätter att leverera. ”Vi har mycket spännande på gång”, säger Karin Sandén Ahlqvist.

 

Tillbygge för fortsatt tillväxt

 

Och visst är det så. Som komplett leverantör av säkerhetskoncept för industri, lager och bygg levererar Hillerstorpsföretaget Axelent nätväggssystem ut över hela världen.

– Vi har blivit glatt överraskade över att det ändå gått så väl för oss under den här krisen, att våra kunder har haft en villighet att investera för framtiden, säger Karin Sandén Ahlqvist, marketing manager.

Produktionen i Hillerstorp har varit igång under hela våren, samtidigt som man också arbetar med ett rejält tillbygge där systerföretaget Axelent Safe-X ska flytta in.

– Vi har vuxit ur kostymen i de här lokalerna så det kommer att bli väldigt bra. Även om hösten känns oviss i vissa avseenden med tanke på pandemin, så har vi väldigt mycket på gång här och vi ser alla fram emot vad det kommer att innebära, säger Karin.

 

 

Från Hillerstorp ut till hela världen. Axelent levererar maskinskydd, industri- och lagerväggar, kabelstegar och förråd till 56 länder.

 

 

Firar 30 år med boksläpp

 

En av årets höjdpunkter är att Axelent fyller 30 år vilket bland annat uppmärksammas med ett boksläpp. ”Med sikte mot världen” är både tillbakablick och framtidsspaning i form av en antologi där flera skribenter medverkar. Stora delar av boken handlar om själva Gnosjöregionen och den unika Gnosjöanda som betytt så mycket för Axelents utveckling.

– Det ekosystem som finns här är väldigt unikt och det vill vi uppmärksamma, säger Karin.

Med coronasäkrat releaseparty fick boken sin alldeles egna kickoff innan den spreds vidare till anställda, kunder och leverantörer. Men just på grund av coronaviruset får den stora födelsedagsfesten vänta. 

– Vi kommer att ha ett storslaget 31-årsfirande nästa år, säger Karin och skrattar.

 

 

 

 

 

FAKTA AXELENT AB

Axelent AB Din kompletta leverantör av säkerhetskoncept för industri, lager och bygg. Maskinskydd, industri- och lagerväggar, kabelstegar och förråd.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och Axelent AB

 

 

 

 

 KONTAKTUPPGIFTER

Axelent AB

(Axelent AB)

Telefon: 0370373730
Mail: sales@axelent.se

Besöksadress:
Kävsjöv. 17
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Box 1
33504
Hillerstorp

Webbadress:
www.axelent.se