Vecka 09 Fredag 1 mars Grattis Albin, Elvira
Valuta
EUR 11.18 -0.02 -0.025
GBP 13.06 -0.04 -0.036
USD 10.32 -0.05 -0.054
BÖRSEN 17:30
0.65%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Småländsk kvalitet säkrar industrin

De tror på framtid och tillväxt – och de tror på Hillerstorp. Axelent bygger vidare på visionen om säkerhet, innovation och trygghet på arbetsplatsen.

 

– Det finns många undersökningar som visar att när en person känner sig säker och trygg så blir man också mer effektiv i sitt arbete. Axelent vill vara den partnern som gör att du känner dig lugn och trygg på din arbetsplats.
Det säger Amanda Hilding, delägare i familjeföretaget Axelent som trots sina relativt unga 33 år som bolag har gjort en enorm resa.

 

Tillbygget på Axelents huvudkontor i Hillerstorp har skapat generösa utrymmen för trivsel. ”Vi vill investera för bygden”, säger Amanda Hilding.

 

 

Hemflytt av produktion skapar tillväxt


– Vi har vuxit otroligt mycket, både i Axelent och våra systerbolag Axelent Engineering, Axelent Solutions och Axelent Wire Tray. Idag ser vi ett stort tryck på företag som vill flytta hem sin produktion till Sverige, och här fyller Axelent Engineering en viktig roll. Behovet är stort och kommer att bli ännu större, konstaterar Amanda.

 

 

Växande säkerhetsvision med nya produktkategorier


Maskinlösningar och maskinskydd är ett viktigt tillväxtområde. Lägg därtill den växande marknaden för automated warehouse där Axelent levererar lösningar för inkapsling och skydd.
– Och så har vi vår nya produktkategori, vi ser jättestor potential i våra påkörningsskydd X-Protect som lanserades hösten 2022. De fyller en viktig del i vår säkerhetsvision och här har vi bara skrapat på ytan, säger Amanda.

 

Påkörningsskyddet X-Protect är det senaste tillskottet i Axelents produktserie – Made in Hillerstorp.

 

 

Global styrka – med Hillerstorp som bas


Axelent som varumärke inom säkerhet, innovation och trygghet finns idag representerat över hela världen. 90 procent av det som tillverkas går på export till Europa, Asien och USA. Men en avgörande faktor för tillväxten världen över är de starka rötterna i Hillerstorp.
– Axelent är Hillerstorp och Gnosjöanda. För oss som ägare är det jätteviktigt att fortsatt investera i bygden. Vår historik har byggt det bolag vi är idag och den historiken visar vägen för utvecklingen framåt, säger Amanda Hilding.

 

Axelent står för säkerhet, innovation och trygghet – och djupa rötter i hembygden Hillerstorp.

 

 

 

Fakta
Axelent AB – Din kompletta leverantör av säkerhetskoncept för industri, lager och bygg. Maskinskydd, industri- och lagerväggar, kabelstegar, förråd och påkörningsskydd.

 

 

Text: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & Axelent

 KONTAKTUPPGIFTER

Axelent AB

(Axelent AB)

Telefon: 0370373730
Mail: sales@axelent.se

Besöksadress:
Kävsjöv. 17
33573
HILLERSTORP

Postadress:
Box 1
33504
Hillerstorp

Webbadress:
www.axelent.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår