Vecka 25 Fredag 21 juni Grattis Alf, Alvar
Valuta
EUR 11.24 0.01 0.005
GBP 13.28 -0.01 -0.008
USD 10.49 -0.01 -0.011
BÖRSEN 17:30
0.9%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Nu har vi tid att skapa förbättring

Axions verktyg för produktionsövervakning ger resultat. Under 2023 kunde Axjo förbättra sina TAK-värden med 12 procent på anläggningen i Gislaved.

 

– Nu har vi på Axjo kört ett år skarpt och vi märker att vi sparar extremt mycket tid i datainsamling.

Nu har vi tid att jobba och skapa förbättringar i stället för att gräva efter data, säger Roger Davidsson, COO Axjo Plastic i Gislaved.
Han ansvarar för det dagliga samt strategiska operativa arbetet där vardagen handlar om anläggningsutnyttjande, maskintillgänglighet och kvalitet.

 

”Skärmarna ute i produktionen har gjort extrem nytta. Det blir en enklare vardag ute i verkligheten”, säger Roger Davidsson, COO Axjo Plastics.

 

 

Effektivisering genom digitalisering


Det var i januari 2023 som Axjo började använda ett nyutvecklat produktionsövervakningssystem med rapport- och analysfunktion från Axion Solutions.
Tommy Kvarnling och Linus Kjellgren som skapat lösningen brinner för datadrivet beslutsstöd och utveckling, och framför allt att hjälpa små och medelstora tillverkande företag att effektivisera sina verksamheter med hjälp av digitala lösningar.
– Det här brukar vara en utmaning just för SME-företag, men vi vill visa våra kunder att det både är enkelt och lönsamt att nå och bättre förstå sin data så att man kan fatta rätt beslut, säger Tommy Kvarnling.

 

Målet är maximerad kapacitet. Glöm magkänslan, samla in och organisera data från produktionen i stället.

 

Realtidsvisualisering ökar engagemanget


Och det är precis vad man uppnått hos Axjo Plastic.
– Systemet ger väldigt bra visualisering av prestandan i vår formsprutningsprocess i realtid. Vi ser anläggningsutnyttjandet på ett helt nytt sätt och kan prioritera bättre med hjälp av skärmar ute i produktionen. Det ger ett helt annat engagemang hos hela personalen, säger Roger Davidsson.

 

Lättöverskådlig data i realtid. Axion Solutions med Tommy Kvarnling och Linus Kjellgren i spetsen har skräddarsytt produktionsövervakningssystemet för att passa Axjo Plastics behov.

 

 

Stöd för framtida investeringar


Att faktiskt kunna mäta – och följa upp resultaten – gör stor skillnad.
– Det ger inte minst en trygghet och ett stöd för planering av framtida investeringar och rapportdelen sparar mycket tid för vår ekonomiavdelning, säger Roger.
Med automatiserade funktionsstöd från Axion Solutions har Axjo kunnat optimera ekonomiavdelningens arbete och reducera ledtiderna med 50 procent för rapporter och delbokslut.

 

 

Fakta:

Axion är ett ungt företag som växer och medvetet utvecklar kundens IT utmaningar till smarta produktionövervakningsystem och tydliga datadrivna beslut

 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Axion Solutions AB

(Axion Solutions AB)

Telefon: 070-3782324
Mail: Tommy.Kvarnling@AxionSolutions.se

Besöksadress:
SVARVARGATAN 6
33238
Gislaved

Postadress:
SVARVARGATAN 6
33238
Gislaved

Webbadress:
axionsolutions.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår