Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 12 Söndag 26 mars Grattis Emanuel
Valuta
EUR 11.22 0.03 0.028
GBP 12.75 0.00 0
USD 10.43 0.1 0.096
BÖRSEN 17:30
-2.68%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Vi vet vikten av goda leverantörer

Produkterna säljs i hela världen och den globala försörjningskedjan styrs från hjärtat av Gnosjöregionen. Häng med på besök hos BabyBjörn i Lanna!

 

 

Bärselar, babysitters, sängar, pottor och haklappar – förra året omsatte BabyBjörn 1,1 miljarder på sina innovativa produkter som gör vardagslivet enklare för småbarnsfamiljer.

Med huvudkontor i Stockholm och dotterbolag i USA, Kanada, Japan, Sydkorea, Hong Kong och Kina har den svenska BabyBjörnen gjort ett globalt avtryck som heter duga. Ändå har man bara ca 190 anställda globalt.

– Vi har ju ingen egen produktion utan sysselsätter externa tillverkare runt om i världen, förklarar Daniel Svensson, globalt försörjningsansvarig och platschef i Lanna.

 

Varumärket BabyBjörn föddes med en babysitter – och 60 år senare är det fortfarande en storsäljare.

 

Bärselen från BabyBjörn har burits av mer än 30 miljoner barn världen över. Alla BabyBjörns produkter och komponenter är egenutvecklade.

 

Personalen den viktigaste resursen

 

Hos BabyBjörn är kompetensen hos den egna personalen det allra viktigaste.

– I takt med att vi växer ökar kompetenskraven. De senaste åren har vi rekryterat personal med upp till 10 mils enkel resa till jobbet, berättar Daniel.

Det är absolut inget självändamål att man ska bo långt ifrån utan mer resultatet av utmaningar att hitta rätt kompetens i närområdet, framför allt inom det textila området.

 

Den globala försörjningskedjan styrs från Lanna. Här är gänget som ser till att BabyBjörns produkter går från idé till verklighet.

 

Viktig kompetens hos regionens leverantörer

 

På BabyBjörn i Lanna arbetar idag ett 70-tal personer med allt ifrån ekonomi, produkttester och distribution till att styra den globala försörjningskedjan och se till att alla logistikflöden fungerar.

– Närheten till våra underleverantörer i Gnosjöregionen är viktig. Här får vi hjälp med utveckling av både material och produktionssätt. Det är grymt viktigt idag, säger Daniel. 

 

Säkerhet är en självklarhet och på BabyBjörns testcenter i Lanna ges svar. Minst 50 000 svängningar ska bärselen klara av.

 

Bygger långsiktiga samarbeten

 

Produktutvecklingen leds från huvudkontoret i Stockholm i nära samarbete med sourcing, kvalitet och logistik i Lanna där närheten till kompetensen hos Gnosjöregionens leverantörer är en viktig del i utvecklingen.

– I stort sett hälften av våra inköp görs i Sverige och en stor del av detta i närområdet. Vi bygger långsiktiga samarbeten och lär av varandra, säger Daniel.

 

 

 

FAKTA
BabyBjörn – vi är ett svenskt familjeägt företag, som tillverkar säkra och ­­väldesignade kvalitetsprodukter till bebisar och föräldrar världen över.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & BabyBjörnKONTAKTUPPGIFTER

BabyBjörn

(BabyBjörn)

Mail: info@babybjorn.com

Besöksadress:
Kulltorpsvägen 49
33374
Bredaryd

Postadress:
Kulltorpsvägen 49
333 74
BREDARYD

Webbadress:
www.babybjorn.se