Vecka 29 Söndag 21 juli Grattis Johanna
Valuta
EUR 11.62 0.06 0.065
GBP 13.79 0.00 0
USD 10.68 0.07 0.073
BÖRSEN 17:30
-1.56%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

Fingertoppskänsla i rekrytering och omställning

Rätt person på rätt plats i rätt tid. Bemanningspoolen sätter individen och behoven i fokus när man vägleder företagen mot framtiden. Vare sig det gäller uthyrning av personal, rekrytering, omställning eller utbildning.
 
 

På väggen inne hos VD Göran Johansson hänger en tavla med budskapet: "Glada människor träffar färre sura kunder." Och i det rum där arbetssökande intervjuas möts man av flera tänkvärda budskap: "Människan består av 65 % vatten, resten är inställning."

- Allt vi sysslar med handlar om människan, säger Göran Johansson.
 

Bemanningspoolen finns där när det vänder

 

Och i takt med att det sakta börjar vända uppåt ser han växande möjligheter både för företag och arbetssökande.

- Det kommer in fler och fler förfrågningar så visst märker vi en uppgång även om det inte går så snabbt som man kunde önska. Men när det nu börjar vända kan vi bistå när det gäller personaluthyrning och rekrytering. Det behövs fingertoppskänsla för att hitta rätt person och vi har väldigt gott renommé hos våra kunder, säger Göran.
 

Det handlar om inställningen.

 

Viktig hjälp vid omställning

 

Annars har det varit en tuff vår även för Bemanningspoolen. Varsel och nedskärningar, företag som går på knä i den lågkonjunktur som svept över världen.

- Vi har visat att vi finns där för att hjälpa, också när det gäller omställning och varsel, och där är det viktigt att vi får komma in så tidigt som möjligt, säger Göran.

Ofta handlar det om två månader innan personen i fråga ska lämna. En ganska lång tid som kan bli avgörande både för individen och för företaget beroende på hur man hanterar situationen. En människa som blivit uppsagd befinner sig i kris och kan i värsta fall sänka företaget än mer under den sista tiden som anställd. Men så behöver det inte bli.
 

Coachar och uppmuntrar individen

 

- Vi uppmuntrar individen. Upp med huvudet, tänk positivt och gör ditt jobb - gärna lite bättre än vanligt. Mycket kan hända på två månader.

Varje person idag som är kollektivansluten har rätt till ett omställningspaket från Trygghetsfonden TSL. Vid ett varsel har man möjlighet att få en individuell coach som analyserar personens bakgrund och hjälper till att upprätta en handlingsplan för hur man ska få ett nytt arbete. Det handlar om praktisk träning i allt ifrån att skriva CV till att öva sig i intervjusituationer.

- Vi går igenom, hur ska vi bäst kunna marknadsföra dig? På uppdrag av Arbetsförmedlingen jobbar vi också med coachning där vi möter individer som har varit arbetslösa under en period. Och idag när det är så tufft på arbetsmarknaden handlar det framför allt om att peppa dem och få dem att tro på sig själva. Du är inte värdelös, du är inte ensam. Och det är inte ditt fel att du blivit varslad.
 
Det börjar vända uppåt. Bemanningspoolens VD Göran Johansson (th) och ekonomiansvarig Thierry Alanen (tv) diskuterar framtiden och möjligheterna.
 

Tar hand om de anställda

 

Att lyfta och stärka individen är viktigt. Ute i personalrummet ligger doftande svenska äpplen på bordet och en tavla på väggen talar om att Lotta Brinell har utfört "månadens prestation".

- Jag tycker att det är viktigt också att lyfta våra internanställda på Bemanningspoolen. "Månadens prestation" är ett sätt att uppmärksamma den som utmärkt sig på ett specifikt sätt. Och det behöver inte handla om att man har dragit in en massa jobb, det handlar om att man har gjort något positivt för företaget, säger Göran.
 

Framtiden ligger i dina händer. Bemanningspoolen hjälper individen och företaget till ett positivt möte.

 
 
Text & bild: Gabriella Mellergårdh


KONTAKTUPPGIFTER

Bemanningspoolen AB

(Bemanningspoolen AB)

Telefon: 0370 198 80
Mail: varnamo@bemanningspoolen.se

Besöksadress:
Lagastigen 2B
33134
VÄRNAMO

Postadress:
Lagastigen 2 b
33134
Värnamo

Webbadress:
www.bemanningspoolen.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår