Vecka 49 Onsdag 6 december Grattis Nikolaus, Niklas
Valuta
EUR 11.31 -0.02 -0.018
GBP 13.2 -0.01 -0.007
USD 10.47 -0.01 -0.014
BÖRSEN 17:30
0.88%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

BORS får ny kostym

Efter att ha tagit hem en order motsvarande en hel årsomsättning passar BORS Automation & Tool på att uppgradera hela fabriken.

 

- Det är jätteroligt att vi lyckats sälja in den här maskinanläggningen. Nu gör vi om hela verkstadslayouten och investerar samtidigt i två nya maskiner så att vi kan bli ännu mer rationella, säger Anders Henriksson, vd. 
 
 
Ordern resulterar i en makeover för hela företaget. "Det är jätteroligt och skapar ett uppsving för hela verksamheten" säger vd Anders Henriksson.
 

Automation med tuffa intelligenskrav

Satsningen innebär att såväl produktionsytor som kontor och utställningslokaler kommer att få en ansiktslyftning. Ett BORS 4.0 om man så vill. 
- Ja vår stora utmaning just nu är att ta med vårt genuina maskinkunnande in i framtiden och utvecklingen inom Industri 4.0.
Maskinen är fortfarande grunden i alla automationslösningar, men marknaden ställer allt tuffare intelligenskrav.
 
Här ska de nya maskinerna flyttas in. Stefan Bengtsson, ny delägare i BORS Automation & Tool AB, ansvarar för den nya fabrikslayouten.
 

Användarvänlighet och spårbarhet

- Vi jobbar med mjukvara och användarvänlighet för att få en flexibel lösning. Samtidigt ökar kraven på spårbarhet vilket också är en utmaning. Men i sista änden är det kärnan i maskinen, verktyget, som ska göra jobbet. Den genuina maskinkunskapen kommer alltid att vara hjärtat, säger Anders.
 
<img
Arbete pågår. Här växer en komplett robotcell fram för tillverkning av korgar till skottkärror.
 

Nöjda kunder som återkommer

BORS levererar automationslösningar inom rör, tråd och profiler. Ofta i form av specialmaskiner eller hela produktionsceller utifrån kundens behov. Det är ett partnerskap som bygger på förtroende, menar Anders.
- Det är viktigt att visa engagemang och gå ända in i mål. Då får man nöjda kunder som återkommer, och det är precis vad vi har fått.
 

Generationsskifte och ny delägare

BORS Automation & Tool AB har 15 anställda och omsätter 25 miljoner SEK. Efter ett successivt generationsskifte där Anders Henriksson tagit över efter farfar, far och farbror som startade företaget har man nu också öppnat för en extern ägare. Stefan Bengtsson har köpt in sig i bolaget och nu driver de utvecklingen framåt tillsammans. 
- Vi kompletterar varandra bra för att möta framtidens krav inom verktyg, maskiner och automation, säger Anders
 
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Bors Automation & Tool AB

Telefon: 0370658850
Mail: info@borsautomation.se

Besöksadress:
Drömminge Eklunden 2
33174
BOR

Postadress:
Drömminge eklunden 2
33174
Bor

Webbadress:
www.borsautomation.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår