Vecka 24 Onsdag 12 juni Grattis Eskil
Valuta
EUR 11.22 -0.04 -0.04
GBP 13.29 -0.07 -0.071
USD 10.38 -0.1 -0.104
BÖRSEN 17:30
1.64%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Knivskarp teknologi ger konkurrenskraft

Halverad bearbetningstid och en besparing på 100 kr per detalj. Hallborn Metall gick från tre maskiner till en – levererad av Bromi Gruppen.

 

– Vi måste ha maskiner som är i framkant för att vara konkurrenskraftiga. ISO-kraven höjs, renhetskraven och toleranserna är extremt låga. Det är jättetuffa krav idag, och då måste man ha teknik i framkant, säger Bekim Matoshi, platschef Hallborn Metall. Och den senaste investeringen har verkligen gjort skillnad.
Tack vare fleroperationssvarven som levererades av Bromi Gruppen med en nyckelfärdig lösning, körklar för full produktion, har Hallborn Metall i Gnosjö kunnat gå från tre maskiner till en, med effektivare process, högre tillgänglighet och betydligt bättre kalkyler.

 

Tre maskiner ut – en maskin in. En riktigt lyckad affär, konstaterar Kalle Nyrén (tv), Bromi Gruppen och Bekim Mathoshi, Hallborn Metall.

 

 

Från stång till färdig detalj


– Vi har gått från förlustjobb till vinstjobb. Utan den här investeringen hade vi aldrig kunnat producera bitarna som vi gör idag, från stång till färdig detalj, säger Bekim.
Maskinen, en Miyano ABX 64 SYY, är en fleroperationssvarv med kapacitet upp till 65 mm i stångdiameter, utrustad med Iemca stångmagasin som möjliggör obemannad körning. Kalle Nyrén, Bromi Gruppen, berättar:
– Hallborn besökte oss i vårt showroom i Värnamo för att se vilka möjligheter som fanns. Vi gjorde också ett referensbesök hos en annan kund, och efter en tidsstudie där vi gjorde bearbetningsberäkningar på vissa produkter som körts hos Hallborn så kunde vi visa resultat som de gillade.

 

Från stång till färdig detalj i en maskin med ett enda ställ och många timmars obemannad körning. Snabbare, billigare – och utan förlust i toleranser.

 

Redo för produktion med nyckelfärdig lösning


Bromi Gruppen har ett etablerat koncept med nyckelfärdiga lösningar där man tar affären hela vägen från förfrågan via tester, programmering, verktyg, tillbehör, utbildning – och inkörning av detaljen.
– Det blir en väldig tidsbesparing för kunden när du får en maskin som är startklar och redo för produktion, säger Kalle Nyrén.
Och efterfrågan på fräsmaskiner, svarvar och eftermarknad från Bromi Gruppen med sitt Technical Center i Värnamo ser bara ut att öka.
– Vi ser ingen som helst lågkonjunktur, det är fortfarande en riktigt bra marknad, säger Kalle Nyrén.

 

Bättre teknik, bättre prestanda och bättre tillgänglighet. En förutsättning för att ta jobben idag, konstaterar tekniker Jimmie Moberg, Hallborn Metall (mitten).

 

 

Fakta:
Bromi Gruppen AB – Helhetslösningar från förfrågan till produktionsstart, snabb service och support med agenturer Brother, Citizen, Miyano, XYZ, OKK, Willemin-Macodel.

 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

 KONTAKTUPPGIFTER

Bromi Gruppen AB

Telefon: 0370-378500
Mail: info@bromigruppen.se

Besöksadress:
Hovslagarevägen 5
33153
Värnamo

Postadress:
Hovslagarev. 5
33153
Värnamo

Webbadress:
bromigruppen.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår