Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 33 Tisdag 16 augusti Grattis Brynolf
Valuta
EUR 10.54 0.03 0.033
GBP 12.5 0.04 0.041
USD 10.38 0.05 0.045
BÖRSEN 14:44
0.89%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Bufab skapar mervärden för kunden

Det började med fästelement, C-Parts och så småningom allt mer komplicerade detaljer. Nu lanserar Bufab konceptet CCS som skapar mervärden för kunden.

 

– Vår vision är att vara det bästa valet för våra kunder, det absolut bästa alternativet på marknaden. Vi kallar det för Leadership 2020. Som en del i den visionen lanserar vi under hösten konceptet Creative Components Solutions – CCS, berättar Martin Älverdal, försäljningschef Bufab Sweden.


Med 250 000 unika artiklar i systemet och en daglig utleverans av upp emot 70 ton detaljer har Bufab blivit något av en logistikexpert. Denna kunskap tar man nu med sig för att erbjuda kunder hjälp med kittning, montering och kvalitetssäkring i CCS.

 

Rätt detaljer i rätt antal för rätt montering. I Bufabs nya koncept CCS erbjuds kunden hjälp bland annat med kittning, berättar Jonas Almqvist, projektansvarig.

 

Sortering och förpackning i kittmaskinen


– De allra flesta tillverkande företag har flaskhalsar i produktionen. Det är här CCS kommer in i bilden. Vi kan hjälpa kunden att få bättre koll på hela värdekedjan samtidigt som man ges möjlighet att förädla och effektivisera sina processer, säger Jonas Almqvist, projektansvarig CCS.


Två maskiner för kittning har precis installerats i Bufabs lokaler på Stenfalksvägen i Värnamo. Här får kunden hjälp att sortera och förpacka rätt detaljer i färdiga kit som sedan hamnar hos en montör eller i vissa fall direkt hos slutkund.

 

Montering av såväl enklare som mer komplicerade detaljer hjälper kunden att fokusera på slutprodukten.

 

Montering och kvalitetssäkring


Montering är en annan möjlighet inom CCS för kunder som vill fokusera mer på sin slutprodukt. Det kan röra både enkla och komplicerade detaljer.
– Genom att lägga montering hos oss frigörs kapacitet hos kunden samtidigt som man säkerställer kvalitet – och även får möjlighet att reducera antalet leverantörer då vi kan ta hand om helheten, säger Jonas.


Kvalitetssäkring är det tredje kunderbjudandet i CCS där Bufab använder resurserna i sitt välutrustade kontrollrum, exempelvis för att bistå kunder som har automatmontering.
– Här kan vi säkerställa att kunden får rätt produkter som fungerar i deras automatmontering, säger Jonas Almqvist.

 

Kunden kan också få hjälp att säkerställa kvalitet, exempelvis inför automatmontering. Fr v Martin Älverdal, försäljningschef; Marcus Israelsson, kvalitetstekniker och Jonas Almqvist, projektansvarig CCS.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh & Bufab SwedenKONTAKTUPPGIFTER

Bufab Sweden

(Bufab Sweden)

Telefon: 0370696900
Mail: info@bufab.com

Besöksadress:
STENFALKSVÄGEN 1
33141
Värnamo

Postadress:
BOX 2266
33102
Värnamo

Webbadress:
www.bufab.com