Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 33 Tisdag 16 augusti Grattis Brynolf
Valuta
EUR 10.54 0.03 0.032
GBP 12.5 0.04 0.039
USD 10.37 0.03 0.031
BÖRSEN 15:34
0.85%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Detaljerna skapar tillväxten

40-årsjubilerande handelsföretaget Bufab har gått från två eldsjälar till globalt börsbolag med 1000 anställda och en omsättning på 2,9 miljarder SEK.

 

Och kanske det mest fascinerande är att man lyckats skapa sådan tillväxt genom att sälja C-Parts - med ett snittpris på 60-70 öre per detalj. Vi pratar volym i kubik - 70 ton detaljer som skeppas ut och in från lagret i Värnamo varje dag.
 
Även den komplexa slutprodukten är beroende av den lilla detaljen. Under 40 år har Bufab levererat C-Parts till kunder över hela världen.
 

Huvudkontor i Värnamo

För det är här i Värnamo det händer. Bufab har idag 34 bolag i 24 länder och navet är mitt i Småland.
- Många av besluten fattas här i Värnamo. Här sitter koncernledningen och här möts alla anställda över frukost varje morgon, säger Martin Älverdal, affärsområdeschef på Bufab Sweden.
 
Tillverkning, kvalitet, inköp och logistik. Bufab lagerhåller så att kunden slipper binda kapital och utrymme. 
 

Ett flexibelt och dynamiskt bolag

Bufab är koncernen med 250 000 unika artiklar i sitt system och står för inköp, kvalitetssäkring och logistik av C-Parts.
- Vi kan erbjuda både produktion och sourcing, vilket få kan göra. Vi kan välja vad som är bäst för kunden och därmed skapar det möjligheter långt bortom traditionella fästelement, säger Karin Sandén som är koncernens marknadschef. Vi vill även vara det bästa valet för kunden genom att ha de bästa inköparna, bästa säljarna och den bästa kvalitetssäkringen.
 
 
Här från det helautomatiserade lagret i Värnamo skeppas 70 ton detaljer ut och in varje dag. Tv Karin Sandén, marknadschef, th Martin Älverdal, affärsområdeschef.
 

Investerar i personalen

Bufab har också som mål att bli det bästa valet för medarbetaren.
- Vi investerar mycket i vår verksamhet och personal. Vi satsar på utbildningar, chefscoachning, friskvård och att bygga ett starkt team. Alla bidrar till resultatet, konstaterar Martin.
 
Det ska vara roligt på jobbet! Bufab vill vara medarbetarens bästa val. Trots storleken på företag - på huvudkontoret i Värnamo arbetar ett hundratal personer - är organisationen platt. Alla möts över fikat. 
 

Stabil lönsamhet och tillväxt

I 40 år har man med god tillväxt och lönsamhet byggt upp en koncern som idag är en ledande Supply Chain Partner. Bufabs verksamhet handlar om engagemang, fart och förtroende som levererar lösningar, inte produkter.
- Vi är en stor familj med starka entreprenörer och stora hjärtan. Vi är Solutionists, avslutar Martin.
 
 
 
Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se


KONTAKTUPPGIFTER

Bufab Sweden

(Bufab Sweden)

Telefon: 0370696900
Mail: info@bufab.com

Besöksadress:
STENFALKSVÄGEN 1
33141
Värnamo

Postadress:
BOX 2266
33102
Värnamo

Webbadress:
www.bufab.com