Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 21
Söndag 26 maj
Grattis Vilhelmina, Vilma
Valuta
EUR 10.69 -0.01
GBP 12.14 0.04
USD 9.54 -0.01
BÖRSEN 08:35
0.00%

0

Generationsskifte hos familjeföretaget

Familjeföretaget Burseryds Mekaniska tar steget in i framtiden. Sedan årsskiftet har fjärde generationen kommit in ledningen som nya delägare.
- Det här är något vi haft i åtanke i ett antal år och vi tror att det blir en jättebra lösning.
Det säger vd Håkan Carlsson som lämnat över stafettpinnen till döttrarna Malin Nyberg och Marie Trevik som nu är nya ägare av företaget, tillsammans med Mats-Ola Carlsson.

Bröderna Håkan och Mats-Ola Carlsson har varit tredje generationens ägare av Burseryds Mekaniska sedan 1985. Nu kommer Marie Trevik och Malin Nyberg in som fjärde generationen.

Både självklart och utmanande

Att komma in som fjärde generationen i ett anrikt familjeföretag där man praktiskt taget växt upp är både självklart och utmanande.
- Jag har jobbat här i tio år nu men det känns ändå som en spännande och ny utmaning, säger Malin Nyberg.
Marie Trevik instämmer:
- Ja verkligen. Vi har stått här ute och plockat bitar under sommarloven när vi var yngre men sedan har vi gjort annat där emellan.

Burseryds Mekaniska servar kunder inom svensk verkstadsindustri med framför allt svarvning, fräsning, gängning och systemlösningar. 

Vill ligga i framkant

Malin är undersköterska från början och Marie har flera år bakom sig som privatrådgivare i bank.
- Men nu jobbar jag här en dag i veckan och ska försöka ta till mig så mycket jag kan, säger Marie.
Under en övergångsperiod fortsätter Håkan Carlsson som vd, men sedan återstår att se vad framtiden bjuder.
- Vi står i ett läge där vi vill satsa mer och visa att vi är med på banan. Burseryds Mekaniska är ett företag som vill ligga i framkant, säger Marie.

Den höga medarbetarkompetensen är ett av de starkaste konkurrensmedlen. Här samtalar de nya ägarna, Malin Nyberg och Marie Trevik, med Fredrik Pettersson som arbetat på företaget i 28 år.

Maskininvesteringar och digitalisering

Tillväxt kommer att innebära såväl maskininvesteringar som nysatsningar på digitalisering och marknadsföring via sociala medier. Under det kommande året räknar man med att lägga upp emot 10 miljoner SEK på nya svarvar, med särskilt fokus på stångmatade fleroperationssvarvar.
- Vi har en hög maskinteknologi och vi har en stor medarbetarkompetens. Det är vårt starkaste konkurrensmedel, säger Malin.
De flesta av de 17 anställda har jobbat mer än 20 år i företaget.

Nysatsningar på maskininvesteringar, digitalisering och marknadsföring ligger i framtidsstrategin för Malin Nyberg och Marie Trevik, nya delägare av Burseryds Mekaniska.

Specialister på skärande bearbetning

- Vi är specialister på skärande bearbetning och har en bred kunskap om bearbetning av allt ifrån plast till de tuffaste rostfria materialen, säger Mats-Ola Carlsson.
Flexibilitet och leveranssäkerhet är andra aspekter som stärker konkurrenskraften hos Burseryds Mekaniska som servar kunder inom svensk verkstadsindustri - och som aldrig tvekar om en privatperson kommer in och behöver hjälp med något mekaniskt.
- Vi ligger mitt i byn och är en del av det här samhället. Man hjälps åt, det är grunden i vår filosofi, säger Håkan Carlsson. 

Gabriella MellergårdhKONTAKTUPPGIFTER

Burseryds Mekaniska AB

Telefon: 0371-36630
Mail: info@meket.com

Besöksadress:
Storgatan 53
33377
BURSERYD

Postadress:
Storg. 53
33377
Burseryd

Webbadress:
www.meket.com