Vecka 09 Fredag 1 mars Grattis Albin, Elvira
Valuta
EUR 11.18 -0.02 -0.025
GBP 13.06 -0.04 -0.037
USD 10.32 -0.05 -0.051
BÖRSEN 17:30
0.65%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Dags att tänka kompetensstrategiskt!

Intresset ökar kraftigt för Campus Värnamos utbud av utbildningar för näringslivet. Kompetensutveckling Småland fångar träffsäkert industrins behov.

 

– Vi är inne på vårt tredje år med ESF-projektet Kompetensutveckling Småland och vi ser att intresset har ökat kraftigt senaste halvåret. Många gånger tar platserna slut direkt när vi lägger ut dem, det är nästan lite ­konserthysteri på vissa utbildningar, konstaterar Tobias Lundquist, Campus Värnamo.

 

Bara under mars månad har utbildningarna avlöst varandra i snabb takt – och platserna tagit slut lika fort.

 

Starkt nätverk genom partnerskap

 

Målet för de senaste sju månaderna i projektet har varit att nå 650 unika deltagare i 80 företag. Idag är man uppe i närmare 1000 deltagare i mer än 100 företag i Jönköpings och Kronobergs län. Att intresset är så stort bygger på ett långvarigt nära samarbete mellan Campus Värnamo och det lokala näringslivet. Under åren har man byggt ett starkt nätverk genom partnerskap.

– Många företag i regionen har skrivit partnerskapsavtal med oss där jag går in som deras kompetenscoach och företaget får möjlighet att styra inriktningen på våra utbildningar, berättar Oscar Axelsson.

 

Vissa utbildningar hålls fysiskt på plats på Campus Värnamo, andra hålls digitalt eller ute hos företag. Norhedssalen med förstklassig utrustning möjliggör också hybridmöten som kombinerar deltagande på distans med deltagande på plats.

 

Relevant kompetensutveckling på hemmaplan

 

Partnerföretagen uppskattar möjligheten till kompetensutveckling på hemmaplan, relevant för den egna verksamheten. Det breda utbudet av Campus Värnamos YH-utbildningar, framtagna i samarbete med näringslivet, är också en bonus.

– Just nu pågår ansökan till ett nytt ESF-projekt inför hösten men oavsett hur det går kommer vi ändå att fortsätta med kompetensutveckling i någon form, säger Tobias.

 

”Kompetensutveckling Småland har varit otroligt lyckosamt”, konstaterar Tobias Lundquist och Oscar Axelsson.

 

Fortsatt arbete med partnerföretag

 

Detsamma gäller arbetet med partnerföretagen.

– Vi har fått in flera nya partner­företag som ser värdet i de nätverk vi bygger. Vårt långsiktiga mål är 50 bolag – vilket skulle möjliggöra att vi kan söka ESF-bidrag exklusivt för partnerföretagen, säger Oscar.

Campus Värnamo axlar ­fortsatt rollen som nav för näringslivets kompetenssäkring.

– Vi ser att företagen pratar utbildning och strategisk kompetensutveckling på ett helt annat sätt än tidigare – och vi hoppas att ännu fler företag börjar tänka kompetensstrategiskt, säger Tobias.

 

 

 

 

FAKTA Campus Värnamo

Campus Värnamo erbjuder ­högskole-, yrkeshögskoleutbildningar och kompetensutveckling i Gummifabriken i Värnamo. Allt i samarbete med näringslivet.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Campus Värnamo

(Campus Värnamo)

Telefon: 0370-377000
Mail: campus@varnamo.se

Besöksadress:
Gummifabriken i Värnamo, Jönköpingsvägen 15
33134
Värnamo

Postadress:
Värnamo kommun, Campus Värnamo
33183
Värnamo

Webbadress:
www.campus.varnamo.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår