Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 12 Söndag 26 mars Grattis Emanuel
Valuta
EUR 11.22 0.03 0.028
GBP 12.75 0.00 0
USD 10.43 0.1 0.096
BÖRSEN 17:30
-2.68%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Vardagshjältar kliver ut i rampljuset

Det är en bransch som har verkat i det tysta, men nu ökar efterfrågan på städtjänster i snabb takt. Crenovagruppen rekryterar för att möta behoven.

 

– Nu känner vi verkligen att vi gör skillnad! Många har inte reflekterat över lokalvårdarna mer än att man tänkt att ”nu kommer någon och tömmer papperskorgen”. Nu får vi helt andra reaktioner:
”Åh vad roligt att ni kommer, vilken tur att ni finns!”

Det berättar vd Osanna Akca. Coronakrisen har förändrat hygien­rutinerna på många företag.

– Vi märkte det först när inter­nationella bolag med huvudkontor utomlands fick nya riktlinjer. Sedan kom de svenska bolagen efter, säger Björn-Olof Samuelsson, affärsutvecklare.

 

”Nu känner vi verkligen att vi gör skillnad!”, säger vd Osanna Akca, här tillsammans med Björn-Olof Samuelsson, nyanställd affärsutvecklare på Crenovagruppen.

 

Utökad städning hos många företag

 

Nu är trycket högt och Crenovagruppen har personal som jobbar i stort sett dygnet runt för att bistå företag med daglig desinfektion av toaletter, handtag, ledstänger, belysningsknappar och liknande.

– Vi har en vikariepool som gått varm och vi har också fått plocka in extra personal. På många företag är vi en av få leverantörer som faktiskt får komma in. Vissa företag tar tempen på oss innan vi blir insläppta, bara för att man är så rädda för ett produktionsstopp, berättar Osanna.

 

Behov av utökad städning på grund av virus­hotet? Här är vardagshjältarna som rycker ut! 

 

Ser till att hjulen fortsätter att snurra

 

Att hjulen behöver snurra vidare i företags­täta Gnosjöregionen är alla överens om. Crenovagruppen har samlat alla resurser för att dra sitt strå till stacken.

– Vi har lagt väldigt mycket tid på att lyssna in myndigheternas rekommendationer och därifrån utforma våra interna riktlinjer med tydliga instruktioner till vår personal, så att vi kan skydda både våra medarbetare och förebygga spridning hos våra kunder, säger Björn-Olof.

 

Daglig desinfektion av exempelvis handtag och ledstänger efterfrågas av många.

 

Auktoriserat Serviceföretag

 

Crenovagruppen ligger redan sedan tidigare i framkant när det gäller ut­­bildning av den egna personalen. Alla i arbetsledningen är diplomerade utbildare efter genomgången SRY-utbildning, branschens egen ledarutbildning.

– Dessutom har vi precis blivit ett Auktoriserat Serviceföretag enligt Serviceföretagen Almegas standard. Det är en kvalitetsstämpel som vi är stolta över, säger Osanna Akca.

 

 

 

Text: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se
Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se, Mariette Åstmar, GnosjoRegion.se & Crenovagruppen.KONTAKTUPPGIFTER

Crenova

(Crenova)

Telefon: 0370-305600
Mail: info@crenovagruppen.se

Besöksadress:
Ringvägen 61
33132
Värnamo

Postadress:
Box 533
33125
Värnamo

Webbadress:
www.crenovagruppen.se