Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 32 Tisdag 9 augusti Grattis Roland
Valuta
EUR 10.37 0.02 0.025
GBP 12.28 0.02 0.015
USD 10.14 -0.01 -0.01
BÖRSEN 10:24
-0.58%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Ytbehandling som gör skillnad

Riktigt lång livslängd är ett bra val för miljön. Fördelarna med förkromning är många, inte minst när det gäller korrosionsskydd och slitagestyrka.

 

– Ytbehandling med krom är oöverträffat vad gäller hållbarhet och slitageskydd. En kromad stol blir aldrig utsliten, däremot finns den kvar så länge att den hinner bli retro. Livslängd, kvalitet och fördelaktigt utseende över tid är några av de största fördelarna, säger Peter Johansson, vd Cromtjänst AB.
Måttnoggrannheten är en annan fördel.
– Den är mycket större än exempelvis vid lackering, samtidigt som du får mindre efterarbete.

 

Peter Johansson är ytbehandlare i andra generationen. Familjeföretaget Cromtjänst AB har idag ett 20-tal anställda.

 

Slipning, polering och kromning


Familjeföretaget Cromtjänst AB i Vaggeryd hör till trotjänarna i branschen. Kunderna finns i hela landet inom möbelindustri, butiksinredning, bygg, elektronik och allmän verkstadsindustri. Processerna omfattar förutom förkromning även förnickling, mattförkromning och förzinkning. Man kromar också material som mässing och koppar, bland annat för armaturbranschen.
– Dessutom har vi slipning och polering i huset. Att ha känslan i händerna är jätteviktigt så att det lirar tillsammans i nästa process. Här kan vi tillföra väldigt mycket av vår kompetens, säger Peter.

 

Eva Johansson håller koll på leveranserna av gods – som skickas till kunder över hela landet.

 

Målmedveten satsning på miljön


Cromtjänst är legoytbehandlaren som gärna kommer in i ett tidigt skede av konstruktionsprocessen för att hjälpa kunden till kostnadsbesparingar.
– Vi ger mervärden som hjälper kunden att sälja mer. Vi blir bra tillsammans, säger Peter.
En konsekvent och målmedveten satsning på miljöarbete ger också kunden möjlighet att miljömärka sina produkter med Svanen.
– Våra processer i de automatiska linerna innehåller endast trevärt krom (3+) som inte har några rapporterade negativa effekter på människa, djur eller miljö. Dessutom är vi en av få avloppsfria anläggningar i Sverige – allt processvatten återanvänds, säger Peter.
Cromtjänst i Vaggeryd är en av få svenska volymproducenter inom förkromning.
– Men vi lägger stor vikt vid att även mindre volymer har sin plats hos oss. Kommer man med 50 bitar så löser vi det, säger Peter.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se och Cromtjänst ABKONTAKTUPPGIFTER

Cromtjänst i Vaggeryd AB

(Cromtjänst i Vaggeryd AB)

Telefon: 039336030
Mail: info@cromtjanst.se

Besöksadress:
KARLAVÄGEN 39
56730
Vaggeryd

Postadress:
BOX 102
56722
Vaggeryd

Webbadress:
www.cromtjanst.se