Vecka 49 Lördag 9 december Grattis Anna
Valuta
EUR 11.27 0.06 0.057
GBP 13.14 0.00 0
USD 10.47 0.08 0.083
BÖRSEN 17:30
0.98%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Kraftigt ökad efterfrågan på förzinkning

Hos Cromtjänst i Vaggeryd är det högtryck sedan man ställt produktionen för nya kundkrav på förzinkning som underlag för pulverlackering.

 

– Att vara följsamma är ett ledord för oss. Vi är precis klara med anpassning av alla våra produktionslinjer och vi ser extremt goda resultat, säger Peter Johansson, som äger och driver ytbehandlingsföretaget Cromtjänst i Vaggeryd.

Omställningen har gått snabbt och all ombyggnation har gjorts med intern kompetens.

– Att vi har utveckling och kunskap in-house är en oerhörd styrka för oss, säger Peter.

 

Förlängd hållbarhet och livslängd

 

Allt hänger ihop med höjda kundkrav som alltmer handlar om hållbarhet genom lång livslängd, både för miljön och för totalekonomin. Det är här förzinkningen kommer in i bilden, för när en detalj förzinkas för att sedan målas eller pulverlackeras så förlängs hållbarhet och livslängd markant.

– Sett till detaljens totalkostnad och prestanda så är förzinkning det absolut bästa alternativet, konstaterar Peter.

 

Förzinkning som underlag för målning eller pulverlackering stärker hållbarhet och förlänger detaljens livslängd.

 

”Ett jätteuppsving”

 

Cromtjänst ser tillbaka på 2022 som bästa året någonsin och uppdragen ­fortsätter att strömma in. Omställningen i produktionen spelar en viktig roll.

– Förzinkningen har ökat från 10 procent till uppemot hälften av vår produktion och blivit vårt största ben idag. Ett jätteuppsving, konstaterar Peter.

 

”Vi har ställt om från 10 procent av vår produktion till att köra uppemot hälften inom förzinkning idag”, säger Peter Johansson.

 

 

En annan framgångsfaktor handlar om flexibiliteten i produktionen som gör att Cromtjänst kan ta sig an uppdrag från enstyck till massproduktion.

– Det är anmärkningsvärt. Att vara bra på småserier samtidigt som man klarar stora volymer kräver en flexibel produktionsapparat, och vi har den styrkan, säger Peter.

 

Från enstyck till massproduktion – med en flexibel produktionsanläggning kan Cromtjänst vara konkurrenskraftiga hela vägen.

 

God processövervakning

 

Cromtjänst samarbetar med ledande leverantörer för att säkerställa teknisk prestanda och funktion. God process­övervakning och teknisk höjd har bidragit till att man plockat flera affärer där kunden önskat flytta hem produktionen för ett bättre kvalitetsutfall. De snabba leveranserna är en bonus.

– Ytbehandlare är sist i leveranskedjan och vi är vana vid att det alltid är bråttom. Det är bara att gilla läget och bli bra på det, säger Peter och ler.

 

 

FAKTA
Cromtjänst i Vaggeryd – expert på ­avancerad teknik och ytbehandling, bistår svensk industri med förkromning, ­förnickling, mattförkromning, förzinkning, slipning och polering.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Cromtjänst i Vaggeryd AB

(Cromtjänst i Vaggeryd AB)

Telefon: 039336030
Mail: info@cromtjanst.se

Besöksadress:
KARLAVÄGEN 39
56730
Vaggeryd

Postadress:
BOX 102
56722
Vaggeryd

Webbadress:
www.cromtjanst.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår