Vecka 30 Onsdag 24 juli Grattis Kristina, Kerstin
Valuta
EUR 11.69 0.01 0.007
GBP 13.92 0.03 0.025
USD 10.78 0.02 0.015
BÖRSEN 17:30
-1.08%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Ny ytbehandlingsprocess hos Cromtjänst

I takt med att jobben vänder tillbaka till Sverige förändras även kundkraven. Cromtjänst i Vaggeryd har snabbt ställt om och erbjuder nu Duplexnickel.

 

 

– Vi körde de här processerna fram till 2013, sen försvann jobben till utlandet. Nu kommer jobben tillbaka igen och då hissar vi flaggan och kör, säger Peter Johansson, som äger och driver ytbehandlingsföretaget Cromtjänst i Vaggeryd.

 

”Nu kör vi!” Från och med 1 november 2023 erbjuder Cromtjänst i Vaggeryd även duplexnickel-plätering för tuffa utomhusmiljöer, berättar Peter Johansson.

 

 

Ännu bättre korrosionsskydd


Duplexnickel innebär att man lägger två nickelskikt vilket ger ett ännu bättre korrosionsskydd – med bibehållet utseende både på blankkrom och satinkrom.
– Duplexnickel gör att du klarar svårare applikationer och tuffare miljöer, exempelvis utomhus och i kustnära miljöer. Detta kompletterar behoven hos våra befintliga kunder och attraherar även nya kunder, säger Peter.
Det man behöver tänka på vid tillämpning av Duplexnickel är att detaljen är rätt anpassad vad gäller konstruktion och materialval.
– Här besitter vi kunskap. Vi både kan och vill vara med i utveckling och anpassning av våra kunders produkter, säger Peter.

  

Sömlös omställning i flexibel anläggning


Vägen från beslut till genomförande och driftsättning av den nya processen har varit snabb och effektiv. En befintlig process i anläggningen har bytts ut med andra kemikalier som grund och med intern kompetens i huset liksom starka samarbetspartners har omställningen varit sömlös.
– Det här är ett styrkebesked för oss att vi så snabbt kan ställa om. Att vi kan vara flexibla när behov och efterfrågan förändras är vad våra kunder behöver. Ingen vet hur framtiden ser ut men vi är redo att ställa om, snabbt och kostnadseffektivt, efter våra kunders behov, säger Peter.

 

En högautomatiserad anläggning och intern kompetens möjliggör snabba omställningar.

 

 

Hela Norden som marknad


Med mer än 60 år i branschen har Cromtjänst etablerat sig som en stark ytbehandlingsaktör i industritäta Gnosjöregionen – och man har idag hela Norden som marknad.
– Det rullar på bra, trots konjunkturen. Vi står starka, är egenfinansierade och har en oerhört kompetent och engagerad personal. Det är vår allra största tillgång, säger Peter Johansson.

 

Sedan fem år tillbaka har Cromtjänst sänkt energiförbrukningen med 40 procent. Det handlar om taktisk energieffektivisering med bibehållen funktion.

 

 

 

Fakta 

CROMTJÄNST I VAGGERYD AB - Expert på avancerad teknik och ytbehandling: förkromning, förnickling, mattförkromning, förzinkning, E-CLPS, ChromitAL, slipning och polering.

 

Text & foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Cromtjänst i Vaggeryd AB

(Cromtjänst i Vaggeryd AB)

Telefon: 039336030
Mail: info@cromtjanst.se

Besöksadress:
KARLAVÄGEN 39
56730
Vaggeryd

Postadress:
BOX 102
56722
Vaggeryd

Webbadress:
www.cromtjanst.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår