Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 33 Torsdag 18 augusti Grattis Ellen, Lena
Valuta
EUR 10.59 0.02 0.02
GBP 12.53 0.01 0.009
USD 10.5 0.11 0.11
BÖRSEN 17:30
1.17%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Kantpress med 5 års maskingaranti

Det hör till ovanligheterna i branschen – men Din Maskin är så trygga med sin produkt att man utlovar fem års garanti på Safan Darleys E-kantpressar.

 

– Det här är egentligen inget nytt för oss, men vi märker att det är ganska unikt på marknaden. Därför väljer vi att gå ut med det lite tydligare och tror och hoppas att det ska ta skruv, säger Fredrik Carlsson, produktansvarig hos Din Maskin.

 

Ingen big deal – för Din Maskin är det självklart att ge 5 års garanti på Safan Darleys E-kantpressar, berättar Fredrik Carlsson, produktansvarig.

 

Servicekontrakt en förutsättning

 

Standard vid köp av produktionsutrustning och maskiner är ett års garanti, möjligen att man kan förhandla två år, men sällan fem.

– Vårt garantierbjudande bygger på att man tecknar ett servicekontrakt där vi gör ett årligt besök för kontroll och diagnos av maskinen, säger Fredrik. Safan Darley är ett stabilt varumärke som funnits i Din Maskins portfolio sedan många år tillbaka.

 

Under Värnamo Industriexpo tidigare i våras passade man på att visa upp en 40 tons Safan Darley i en automationscell tillsammans med Starmatik, som är Din Maskins samarbetspartner inom robotintegration.

 

Den nya produktionscellen kombinerar en 40 tons Safan Darley med automation från Starmatik. Massimo Modolo, Starmatik, och Hanna Forthmeiier, Din Maskin.

 

Effektiv produktionstid i ny automationscell

 

Roboten förser kantpressen med detaljer som ska bockas och plockar sedan den färdiga detaljen utan att produktionstiden naggas i kanten.

– Att du kan utföra offlineprogrammering i kontorsmiljö gör att du inte heller behöver ta av själva produktionstiden, konstaterar Fredrik. Automationscellen hade premiär på Euroblech i Hannover i höstas.

– Den har sålt bra och det är roligt att få visa upp den här lösningen här hos oss, säger Fredrik.

 

Hög produktivitet på liten yta

 

En viktig poäng är den höga produktiviteten på väldigt komprimerad yta, bara 28,5 kvm.

– Ytan är otroligt viktig idag eftersom varje kvadratmeter kostar pengar. Dessutom är alla sätt att robotisera kantpress oerhört intressant eftersom det är så svårt att få tag i kantpressoperatörer. Vi är stolta över att kunna leverera en bra lösning, säger Fredrik Carlsson.

 

Under Värnamo Industriexpo tidigare i år bjöds besökarna hos Din Maskin både på smarta maskinlösningar – och mocktails i baren.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.seKONTAKTUPPGIFTER

Din Maskin i Värnamo AB

(Din Maskin i Värnamo AB)

Telefon: 0370693400
Mail: info@dinmaskin.se

Besöksadress:
Silkesv. 22
33153
VÄRNAMO

Postadress:
Box 742
33127
Värnamo

Webbadress:
www.dinmaskin.se