Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Torsdag 2 december Grattis Beata, Beatrice
Valuta
EUR 10.28 0.00 -0.002
GBP 12.09 0.03 0.032
USD 9.08 0.00 -0.002
BÖRSEN 10:49
-1.22%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

0

På trendspaning med maskinleverantören

En maskininvestering handlar inte bara om teknik, stål och plåt. Din Maskin vill vara partnern som assisterar med kunskap, information och vägledning.
- Vi säljer avancerade tekniska produkter, men prylarna är bara halva lösningen. Vi jobbar egentligen inte med maskiner, vi jobbar med att göra människor nöjda och glada och vinna deras förtroende, säger vd Alexander Ström.

Väger tungt och håller i längden - Din Maskin vill vara den mänskliga resursen som ger råd, support och service vid varje maskininvestering.

Den mänskliga resursen

Svensk industri investerar årligen uppemot 700 miljoner SEK i produktionsutrustning för plåt. Din Maskin är en av aktörerna som dock skiljer sig från mängden på ett väsentligt sätt. 

När de flesta i branschen är dotterbolag till utländska tillverkare är Din Maskin 100 procent svenskt. Och mitt i all bländande mekanism vill Din Maskin vara den lokala, närvarande mänskliga resursen.

- Vi är måna om att vår support och serviceavdelning ska vara någonting som sticker ut jämfört med våra kollegor i branschen. Handlar man maskiner av oss ska man uppleva att stödet och bemötandet man får när det gäller teknisk support och problemlösning är på en nivå som är i en klass för sig, säger Alexander Ström.

Starka i Gnosjöregionen

Och man är den enda aktören i Gnosjöregionen som jobbar med ett så brett maskinprogram för plåtbearbetning, förklarar han. 

Din Maskin har de svenska agenturerna för Prima Power, SafanDarley, Dimeco, Omera samt även Starmatik som kompletterar SafanDarleys utbud med automatiseringslösningar för kantpress och bockning.

Kunderna finns i hela landet och främst bland företag med mer omfattande plåtbearbetning som kräver utrustning för lite större volymer.

- Vi är starka i vår hemmaregion som lyckligtvis är Gnosjöregionen, det utan tvekan mest företagstäta området i hela Sverige. Var ska sleven vara om inte mitt i grytan? säger Alexander och ler.

Kortare ställtider ligger högt på kravspecifikationen vid maskininvesteringar. Kombinationen SafanDarley kantpress och en robotcell från Starmatik med automatisk gripdons- och verktygsväxling mer än halverade bockningstiden hos Wexiödisk, en av Din Maskins många kunder.

Maskinerna allt mer lättanvända

Med sin centrala roll har han full koll på trender och kommande nyheter på maskinsidan. Det pratas mycket om applikationer och bearbetning idag men också ergonomi och design. Toppmoderna, smarta maskiner med väldigt enkla interface.

- Mycket av utvecklingen idag går mot att skapa maskiner som är så driftsäkra och lättanvända att du inte är beroende av spetskompetens för att köra maskinen, säger Alexander.

"Vi säljer avancerade tekniska produkter, men prylarna är bara halva lösningen. Vi jobbar med att göra människor nöjda och glada." säger vd Alexander Ström.

Kortare ställtider i fokus

Bland företag i investeringstankar brukar behovet av kortare ställtider ligga i topp på kravspecifikationen.

- Sverige är ett fantastiskt industriland och vi ligger långt framme i logistik och produktionsplanering. Det maskintillverkarna jobbar väldigt mycket med för tillfället är just att få bort ställtiderna och förbättra enkelheten i att byta produkt i tillverkningen, säger Alexander.

Din Maskin i Värnamo är en del av LMT Group (en division i Liljedahl Group) tillsammans med systerbolaget Ravema.

Text & Foto: Gabriella Mellergårdh & Din Maskin


KONTAKTUPPGIFTER

Din Maskin i Värnamo AB

(Din Maskin i Värnamo AB)

Telefon: 0370693400
Mail: info@dinmaskin.se

Besöksadress:
Silkesv. 22
33153
VÄRNAMO

Postadress:
Box 742
33127
Värnamo

Webbadress:
www.dinmaskin.se