Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Torsdag 2 december Grattis Beata, Beatrice
Valuta
EUR 10.24 -0.04 -0.041
GBP 12.02 -0.03 -0.03
USD 9.03 -0.05 -0.05
BÖRSEN 15:59
-1.23%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

DE SKAPAR NYA LÖSNINGAR FÖR SVÅRA TIDER

DS Smith hjälper kunder inom dagligvaruhandeln att möta utmaningarna med social distansering. Här öppnas även möjligheter för industri som taktar upp.

 

– Vi försöker tänka kreativt och vara innovativa i en svår situation för att hjälpa till så gott vi kan, säger Barbro Berggren, DS Smith.

 

 

Hjälp att säkra butiksmiljön

 

Lösningen som släpptes nyligen har redan blivit till stor hjälp i livsmedelsbutiker är den praktiska kassa-avdelaren som blir ett host- och andningsskydd vid nedpackning av varor i slutet av kassabandet.

– När coronaviruset började spridas och butikerna fick krav på sig att säkra upp sin miljö så funderade vi på hur vi kunde hjälpa till, säger Lars Fransson, DS Smith, som ligger bakom produkten.

 

 

Barbro Berggren, Marketing & Communication, och Lars Fransson, Head of Easyad Europe, DS Smith, en av Sveriges ledande aktörer inom wellpapp.

 

Skyddar både vid kassa och utcheckning

 

Kassa-avdelaren kan kundanpassas med valfri form och färg samt med tryckta budskap. Utan att göra märken i befintlig inredning kommer skyddet snabbt på plats – och kan gå direkt till återvinning när det inte längre behövs.

– Vi har tittat på alla zoner där man behöver extra skydd och även tagit fram en golvstående avdelare vid utcheckning för självscanning, berättar Lars.
Flera av butikskedjorna inom livsmedel kom snabbt igång med lösningen.

 

DS Smith har tagit fram en lösning för snabb social distansering. Kassa-avdelaren kan även användas inom industrin där många jobbar nära varandra.

 

Social distansering inom industrin

 

Och ännu fler skulle kunna dra nytta av en snabb, enkel och billig lösning för social distansering, menar Barbro Berggren:

– Här i Gnosjöregionen tror vi att många industrier som kanske taktar upp igen efter permitteringar kan behöva avdelare, exempelvis vid monterings- och packstationer där många jobbar nära varandra.

 

Ergonomisk lösning för arbete hemma

 

Tack vare duktiga kreatörer och kreativa medarbetare, berättar Barbro, har DS Smith även tagit fram en lösning som förenklar livet för alla som jobbar hemifrån på grund av coronaviruset.

– Hemma vid köksbordet är ergonomin inte den bästa. Nu har våra designers skapat ett ståbord som kan hjälpa till, säger Barbro.

 

 

I en situation där många tvingas arbeta hemifrån har DS Smith skapat ett ståbord som förbättrar ergonomin.

 

 

 

FAKTA DS SMITH

DS Smith Packaging Sweden med huvudkontor i Värnamo har drygt 600 anställda och omsätter 1,9 miljarder SEK. Förutom förpackningslösningar utvecklas och tillverkas även displayer och skyltar mm för inomhus- och utomhusbruk.

 

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: DS SmithKONTAKTUPPGIFTER

DS Smith Packaging

(DS Smith Packaging)

Telefon: 037042000
Mail: barbro.berggren@dssmith.com

Besöksadress:
Wellv. 2
33192
Värnamo

Postadress:
Box 504
33125
Värnamo

Webbadress:
www.dssmithpackaging.se