Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår

Vecka 48 Torsdag 2 december Grattis Beata, Beatrice
Valuta
EUR 10.23 -0.05 -0.047
GBP 12.04 -0.02 -0.016
USD 9.04 -0.04 -0.039
BÖRSEN 17:04
-1.51%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen. Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Förpackningslösningar i takt med tiden

Nya tider kräver nya grepp. När efterfrågan på marknaden ändras är DS Smith snabba i omställningen. Här skapas smarta lösningar i coronatider.

 

Livsmedelsindustri och e-handel har utvecklats starkt sedan coronaviruset förändrade arbets- och resvanor.

– Vi har sett ett tydligt skifte i efterfrågan. Alla typer av producerande företag behöver en förpackning och vi har flera segment som vi jobbar emot, säger vd Thorbjörn Sagerström.

 

Förpackningar i tiden. När efterfrågan inom livsmedelsindustri och e-handel ökar så är DS Smith snabba i omställningen.

 

Levererar till samhällsviktiga funktioner

 

I våras när hela organisationen gick upp i beredskapsläge insåg man snabbt behovet av att skydda de 17 fabrikerna i Norden eftersom många leveranser av förpackningar går till samhällsviktiga funktioner, som till exempel livsmedelsindustrin.

– Och vi har lyckats väldigt bra med att skydda vår organisation. Vi har bara sett två bekräftade fall av covid-19 bland våra 1600 anställda i hela Norden och därför har vi hela tiden kunnat leverera, säger Thorbjörn.

 

 

 

 

”Kommunikation och gemenskap är allt”

 

Restriktionerna inom DS Smith har bland annat inneburit att många tjänstemän jobbat hemifrån för att skydda fabrikerna.

– Det har minskat på stressen och oron för alla, och vi har sett en fantastisk energi och kämparanda i organisationen, säger Thorbjörn. Samtidigt har det ställts höga krav på ledarskapet att bibehålla närheten mellan de anställda i allt från virtuella kaffestunder och afterwork till Teamsmöten med upp till 280 personer.

– Kommunikation och gemenskap är allt. Det är viktigt att vi ger varandra hopp samtidigt som vi fortsätter att hålla i och hålla ut för att skydda varandra och våra fabriker, säger Thorbjörn.

 

 

Fortsätta utveckla förpackningslösningar

 

Under året har DS Smith även skapat helt nya produkter, däribland kassa-avdelare för fysisk distansering inom handel och industri samt ett ståbord som förenklar livet för alla som jobbar hemifrån.

– Nu är det otroligt spännande att se framåt hur vi ska fortsätta att utveckla förpackningslösningar för svenskt näringsliv. Särskilt nu när vi ser hur industrin börjar återhämta sig och vända uppåt igen, säger Thorbjörn Sagerström.

 

 

 

 

 ”Nu ser vi framåt på hur vi ska fortsätta att utveckla förpackningslösningar för svenskt näringsliv”, säger vd Thorbjörn Sagerström.

 

 

Fakta DS SMITH PACKAGING

DS Smith Packaging utvecklar, marknadsför och tillverkar förpackningar huvudsakligen av wellpapp. Våra förpackningar skall förbättra inpackning, hantering, exponering, transport och försäljning av produkter främst för svenskt näringsliv. DS Smith har fabriker på flera olika ställen i Sverige och Europa. Alltid belägna nära kunden.

 

 

 

Text: Gabriella Mellergårdh. Foto: DS Smith PackagingKONTAKTUPPGIFTER

DS Smith Packaging

(DS Smith Packaging)

Telefon: 037042000
Mail: barbro.berggren@dssmith.com

Besöksadress:
Wellv. 2
33192
Värnamo

Postadress:
Box 504
33125
Värnamo

Webbadress:
www.dssmithpackaging.se