Vecka 48 Söndag 3 december Grattis Lydia
Valuta
EUR 11.3 -0.13 -0.134
GBP 13.2 0.00 0
USD 10.38 -0.12 -0.116
BÖRSEN 17:30
0.71%

Börskursen på vår hemsida visar indexet Cboe SE 30 som representerar de 30 största svenska bolagen.
Detta index följer OMXS30. Kurserna är 15 minuter fördröjda. Siffrorna levereras av Millistream.

Framtidstro ger växtkraft i Värnamo

Gjuta betong, förpacka mat eller bygga leksakshus i wellpapp? Ja varför inte! DS Smith är förpackningsexperterna som tänker utanför boxen.

 

 

– Wellpapp är det hållbara och miljövänliga materialet som vi hittar allt fler användningsområden till. Nu lanserar vi till exempel wellpapp som ett helt nytt alternativ för byggbranschen, säger Barbro Berggren.

Innovationen föddes under tillbyggnaden av DS Smiths wellpappfabrik i Mariestad. Platschefen på bygget ställde frågan om wellpapp skulle hålla som form för betonggjutning – och den tanken fanns redan i DS Smiths idébank.

I stället för formar i plywood eller kanalplast kan miljömedvetna bygg­företag nu välja gjutformar i wellpapp.

– De har testats i extrema väderför­hållanden och resultatet visar tydligt att rätt wellpapp klarar alla påfrestningar, både från trycket av betong och ihållande regn, säger Barbro.

 

Gjutformar i wellpapp – miljövinst för byggbranschen.

 

 

Innovativa utvecklingsidéer

 

Gjutformarna i wellpapp är bara ett exempel på innovativa utvecklingsidéer hos förpackningsexperten DS Smith. Leksaker och den miljösmarta livs­medelsförpackningen EcoBowl är två andra exempel.

– Vår satsning på innovationer hänger ihop med att vi vill lösa kundens problem. Det är så vi alltid har jobbat. Och just nu är hållbarhet och goda alternativ till plast en viktig fråga för våra kunder, säger Fredrik Johansson, Design & Innovation Manager.

 

Fredrik Johansson, Design & Innovation Manager.

 

Leksaker av wellpapp – bygg ihop och måla själv.

 

 

Med EcoBowl blir livsmedelsförpackningen lätt att sortera och återvinna.

 

 

 

Men hållbarhet är inte bara en fråga om att använda sig av ett fullt åter­vinningsbart och cirkulärt material som wellpapp. Det handlar också om hållbarhet genom gedigen kvalitet. Barbro tar DS Smiths flyttlåda som exempel:

– Den är så gedigen att den kan användas om och om igen av flera generationer.

 

En hållbar förpackning kan användas om och om igen.

 

 

Barbro Berggren, Marketing & Communication Director.

 

Ny fabrik på Bredasten

 

Som ledande global leverantör av miljö­smarta förpacknings­­lösningar och förpacknings­tillbehör fortsätter DS Smith att satsa för framtiden – något som är extra tydligt just nu i Värnamo.

Bygget av en helt ny fabrik på Bredasten har påbörjats och här ska affärs­området ­Packaging Service flytta in i början av 2024.
Den nya anläggningen på 17 500 kvmkommer att syssel­­sätta cirka 60 personer och fabriken utformas för att särskilt tillgodose kundbehov av kortare tillverkningsserier.

 

Kapacitetsökning och ny teknik

 

Samtidigt har DS Smith investerat närmare 100 miljoner i en rejäl kapa­ci­­tetsökning, bland annat genom utbyggnation av fabriken i Mariestad och driftsättning av en ny Mastercut planstans på Wellvägen i Värnamo. Här på Wellvägen har man också gjort andra betydande tekniksatsningar.

– Det personliga mötet har alltid varit viktigt för oss men nu har vi gjort en uppgradering av vårt PackRight Centre för att skapa förutsättningar för bra kundmöten, oavsett om de sker fysiskt, virtuellt eller i hybridform, säger Fredrik.

Mötesrummet på PackRight Centre 2.0­ är riggat med flera kameror och det allra senaste inom mötesteknik för att erbjuda kunden känslan av att vara fysiskt närvarande i rummet.

– Vi satsar och möter framtiden med ny teknik, säger Barbro.

 

Dags att prata förpackningar? I DS Smiths PackRight Centre 2.0 kan kunden delta fysiskt, virtuellt – eller både och.

 

 

 

FAKTA
DS Smith Packaging – specialist på kundspecifika förpackningar. Vi utvecklar och tillverkar förpackningar, huvudsakligen av wellpapp, till hela Sveriges näringsliv.

 

Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se

Foto: Gabriella Mellergårdh, GnosjoRegion.se & DS Smith

 KONTAKTUPPGIFTER

DS Smith Packaging

(DS Smith Packaging)

Telefon: 037042000
Mail: packaging.sweden@dssmith.com

Besöksadress:
Wellv. 2
33192
Värnamo

Postadress:
Box 504
33125
Värnamo

Webbadress:
www.dssmithpackaging.seDen här webbplatsen använder cookies. Läs mer »


Tack, jag förstår